Vrouwenafdeling

Een jaar (of misschien al wel twee jaar) geleden was ik in hét Alexandrium, een winkelcentrum in Rotterdam. Daar was ik met een vriend. Samen liepen we de super coole cat binnen (Coolcat dus), want hij moest een broek hebben en ik zag een rek met broeken staan. Het rek met broeken stond half binnen, half buiten de winkel, en daar zochten wij gezellig samen naar de per-fec-te broek.

In het rek met broeken hingen allemaal kleine broeken. Nou zijn wij niet geweldig groot, maar zeker ook niet klein, en zelfs voor ons waren de broeken te klein. Verder zoeken, verder zoeken, verder zoeken. De broeken zagen er wel leuk uit, maar dan moest er wel een broek zijn in de juiste maat natuurlijk!

Een medewerker van de winkel liep naar ons toe, een man met een baard en lang haar. Hij zei tegen ons: “zoeken jullie iets speciaals?”, en die vriend antwoordde: “ja, een broek voor mij”. De medewerker van de winkel gaf daarna het antwoord wat ons verder hielp: “misschien moeten jullie dan bij de mannenbroeken kijken, dit is voor vrouwen”. Oh, oeps… Foutje kan iedereen maken, dus ik liep vrolijk verder de winkel in op zoek naar de mannenafdeling. Die vriend schaamde zich kapot en wilde zo snel mogelijk uit de winkel, dus na een minuutje ‘onopvallend’ rond lopen, zijn we hem maar gesmeerd.

Sinds die dag kijk ik heel erg uit met wat ik tegen hem zeg van leuke kleding, om zeker te weten dat het dit keer wél op de mannenafdeling staat. Op zich maakt dat niet zoveel uit, want als het alleen met hem is, ja, dan kan ik er nog wel mee leven. Alleen jullie raden het al: het wordt steeds erger! Inmiddels vraag ik me bij alles af of het wel daadwerkelijk voor mannen ís en of ik niet per ongeluk de verkeerde winkel ben binnen gelopen.

Mijn ouders zijn de afgelopen twee weken op vakantie geweest (voor inbrekers: ha! Ze komen binnen een paar uur thuis) en toevallig waren de scheermesjes op. Helaas voor mij had ik géén idee waar je die kon halen en bij de Albert Heijn hadden ze niet de juiste. Dus ben ik naar het Kruidvat gegaan, wat op zich niet zo erg is want daar is ook snoep – een goed excuus om er sowieso naar binnen te lopen als man. Maar toch: het gevoel hebben dat ik in de verkeerde winkel sta, is er nog steeds. In het Kruidvat hadden ze het niet, dus liep ik naar de Etos. En daar was het nog erger: ik was er nog nooit binnen geweest en er was geen snoep… Gelukkig hadden ze er wel scheermesjes!

Ik moet echt eens teruggaan naar hoe ik dacht voor die dag: wat maakt het ook uit, iedereen maakt wel eens een foutje. Of we kunnen ook een protest beginnen tegen alle winkels die niet hun mannen- en vrouwenafdeling blauw en roze hebben geverfd. Dat is misschien nog wel een beter idee!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk met de tag . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Vrouwenafdeling

 1. Haha, maar ik vind dat wel herkenbaar hoor! Voor mij mogen ze ook gerust plakkaatjes hangen waarop alles duidelijk staat, zoals in de H&M. In schoenwinkels is het trouwens ook af en toe zo verwarrend! Zeker nu het voor de meisjes hip is om “herenschoenen” te dragen.

 2. Shirley zegt:

  Ik ken jongens die meisjes broeken dragen (als skinny jeans) en ik ken een vrouw die vanwege haar non-existente achterwerk en lange postuur graag op de mannen afdeling winkelt terwijl haar man een relatief grote derrière heeft en dus vrouwen broeken draagt.

  Ik heb zelf in mijn skater broeken periode ook ooit een verkeerde broek gepakt om te passen. Ik kwam er pas achter toen ik de broek aan had en het kruis ontzettend laag hing. xD

  Als het past en ik vind het mooi (staan), dan zou ik geen problemen hebben om mannen kleding te dragen. Op een flickr groep waar ik lid van ben, komt af en toe een man voorbij in vrouwen kleding. Hij is geen travestiet, want hij draagt verder geen make-up of pruik. Wel een rok of jurk. Erg apart om te zien, maar als hij zich daar lekker in voelt, moet hij dat vooral doen.

  • Renze zegt:

   Het maakt mij niet uit wat mensen dragen hoor, iedereen moet het zelf weten! Dat is ook het vreemde, je zou verwachten dat als je zo zou denken dat het dan ook niet uit zou maken, maar blijkbaar is dat bij mij wel zo… Blijkbaar ben ik zo erg beïnvloed door die vriend 🙁

 3. Liann. zegt:

  Met sneakers is dat ook altijd zo lastig!

 4. Nicole zegt:

  Als je zelf het verschil toch niet kunt zien, wat maakt het dan nog uit? 😉 Plus, er zijn mensen die zich noch vrouw, noch man voelen, waar zouden zij moeten winkelen in de blauw/roze winkels? Paarse afdelingen? Koop lekker vrouwenbroeken, protesteer tegen de genderstereotypering! Leve de revolutie!

  • Renze zegt:

   Ja inderdaad, het máákt mij eigenlijk ook niet uit, maar (wat ik ook al bij Shirley zei) blijkbaar ben ik zo erg beïnvloed door die vriend 😛

 5. Lauradenkt zegt:

  Ja, wat Lianda zegt, bij sneakers vind ik het ook echt lastig haha.

 6. Daar zeg je zoiets! Ik vind het ook handig als de vrouwen- en mannenafdeling goed te onderscheiden zijn. Al vind ik wel dat de Schotse kilt bij ons geïntroduceerd mag worden 😉

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *