Daar heb je hem weer

Ik ken niet heel veel mensen die ook uit de buurt van Rotterdam komen en in Utrecht studeren, maar toevallig ga ik met één van die weinige mensen wel regelmatig iets doen (zoiets heet een vriend, toch?). Jammer genoeg heb ik elk blok weer op andere tijdstippen college, dus van samen reizen is het nooit echt gekomen. Behalve op de eerste dag, want toen hadden we het afgesproken.

Toch kom ik hem regelmatig tegen, altijd op een donderdag of vrijdag. Op donderdag kom ik hem tegen als ik vrijdag geen college heb. Meestal is het in de bus, maar soms ook in de trein. Het is zelfs een keer op Rotterdam Alexander geweest, en toen vroeg hij zich natuurlijk af wat ik daar deed. Ja, dat weten jullie natuurlijk al.

Nu komt de clue: ik kom hem altijd tegen als we het weekend erna iets gaan doen. Letterlijk altijd. Soms hebben we het een tijdje van te voren afgesproken, dan kom ik hem ook pas de laatste dagen voor het weekend tegen. Soms hebben we het net de dag ervoor afgesproken, dan kom ik hem ook tegen. Ik ben hem zelfs een keer een paar uur voor onze afspraak tegengekomen, op Gouda, toen er een storing was, deze winter. We hebben een half uur staan praten en toen maar beslist allebei met een andere bus te gaan, want anders misten we onze afspraak nog!

Het gekke eraan is dat ik hem nooit tegen kom als we niets afspreken, gewoon nooit. Misschien wel een keertje, maar in ieder geval bijna nooit. Wat ook gek is, is dat hij de laatste tijd met de fiets gaat van Utrecht CS naar de Uithof, en toch ben ik hem twee keer in de bus tegengekomen, want het regende cq. zijn band was lek. Toeval?

Laatst zag ik hem fietsen, ik zat lekker in de bus. Toen besloot ik om hem te sms’en en te vertellen dat we dat weekend iets moesten doen, want ja, ik was hem tegengekomen, en dan gaan we altijd iets doen. Werkte nog ook!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Daar heb je hem weer

 1. Esra zegt:

  Altijd gezellig als je bekenden tegenkomt in het ov 🙂 laatst heb ik zelfs een vriendschap met twee klasgenootjes van mijn basisschool weer opgepakt omdat ik ze ineens regelmatig zag in de trein!

  • Renze zegt:

   Dat is altijd leuk! Ik ben ook een keer zo iemand tegen gekomen, maar dat was maar eenmalig. Merkte toen wel dat het best jammer is dat dat soort contacten verwateren…

 2. Lauradenkt zegt:

  Ik kom alleen maar vervelende bekenden tegen in het openbaar vervoer 🙁 (oké, niet altijd, maar meestal wel)

  • Renze zegt:

   Die kom ik ook tegen, maar die moet je snel weer vergeten! Leve de positiviteit! Misschien moet je gewoon meer ov-vrienden maken, dan kom je ze vanzelf tegen 😀

 3. Lisa zegt:

  Iedere keer als ik op Alexander ben, ben ik doodsbang een bekende tegen te komen. :’) Wel toevallig van die jongen waar je wel eens mee afspreekt, ik denk dat het universum hiermee wil laten blijken dat je hem best een ‘vriend’ mag noemen!

 4. Grappig dat je hem altijd tegenkomt voordat je afspraak hebt met hem.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *