Ik ben gesnapt

Het is inmiddels precies een week geleden: maandag 14 mei is het gebeurd. Mijn super geniale uitvoerbare plan is gesnapt. In die (bijna) 3 jaar tijd was het nog nooit gebeurd, maar nu dus wel.

Om van Utrecht naar Nieuwerkerk aan den IJssel te reizen buiten de spits, moet je een beetje geluk hebben: je kan niet elke InterCity op Utrecht naar Gouda nemen en daar dan maar op geluk overstappen naar Nieuwerkerk. Nee, je moet de trein van 17 of 47 over hebben, want anders moet je 20 minuten wachten op Gouda – en dat wilt uiteraard niemand.

Op een dag surfte ik naar wee wee wee punt en es punt en el: www.ns.nl dus (je hebt de website nu tweemaal uitgesproken en de eerste keer ging langzaam, heb ik gelijk of heb ik gelijk?). Ik ging eens kijken wat er zou gebeuren als ik niet op Gouda zou overstappen, maar op Rotterdam Alexander. Compleet onlogisch natuurlijk, want dan reis ik eerst voorbij Nieuwerkerk en daarna zou ik weer terug moeten reizen. De InterCity komt om 00 of 30 aan op Alexander, oke, op naar de sprinter die weer richting Gouda gaat. Hé, die gaat om 04 en 34, dat is wel te halen op zich. Een keer uittesten, en, jawel hoor: het is makkelijk te halen.

Vervolgens deed ik hetzelfde, maar dan andersom: wat nu als ik van Nieuwerkerk naar Utrecht via Alexander reis? Sprinter komt aan om 24 en 54, InterCity gaat weg om 27 en 57. Iets sneller lopen, maar ook dat is makkelijk te halen.De voordelen: van Utrecht naar Nieuwerkerk scheelt het 8 minuten reistijd en 20 minuten wachten, super veel dus! Van Nieuwerkerk naar Utrecht kan ik 8 minuten later de trein nemen, om 15 minuten later aan te komen: vooral handig als ik geen zin heb om lang te wachten of als ik net de trein mis.

De nadelen: als de trein naar Alexander vertraging heeft en met rennen haal je de volgende trein niet, heb je een probleem. Als ik naar huis moet, kost het me namelijk 22 minuten (en ik moet 30 minuten wachten, ook niet fijn). Als ik naar Utrecht moet, moet ik een kwartier wachten op de volgende InterCity, maar dat is meestal niet zo erg: dan ben ik maar een minuut of 10 te laat, kan er dus ook wel mee door.

Terug naar maandag 14 mei, 2012: ik zit in de sprinter naar Nieuwerkerk vanaf Alexander en de conducteur komt eraan lopen. Ja, ik ben ingecheckt. De conducteur zegt: “waarom ben je op Utrecht ingecheckt? Reis je via Alexander ofzo?”, dus ik: “ja”. En toen waren we op Schollevaar, dus moest hij naar buiten. Daarna niets meer van hem gehoord, pfieuw, maar toch: het voelde alsof ik iets verkeerd deed, terwijl ik gewoon gratis overal mag reizen. Stomme conducteur.

PS: laatst was mijn OV chipkaart (weer) kapot en volgde ik hetzelfde geniale plan, maar nu met kaartje. Dat was iets minder succesvol afgelopen als de conducteur net iets sneller was, maar gelukkig stond ik al op het balkon en kon ik net op Alexander uitstappen, zonder dat hij mij controleerde…

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk met de tag . Bookmark de permalink.

11 Reacties op Ik ben gesnapt

 1. Samantha zegt:

  Geniaal xD Ik zou het ook gedaan hebben haha. Maar je reist wel elke dag langs mijn huisje! Wel zwaaien he.

  • Renze zegt:

   Ik kijk zelfs elke dag of ik je zie fietsen! Alhoewel, elke dag… zoveel colleges heb ik ook weer niet. Tot nu toe heb ik je nog niet gezien 🙁

  • Samantha zegt:

   Hmz. Ik mag blijkbaar wel op mijn eigen bericht reageren, maar niet op die van jou. Dan maar zo.
   Ik fiets elke dag om 7:10-7:15 en om 17:40-17:45 langs :p zit helaas elke dag van 8 tot 17:30 op kantoor 🙁

  • Renze zegt:

   Dat heb ik inderdaad zo ingesteld 😛 2 diep vind ik wel genoeg, anders zie
   je
   de
   tekst
   zo
   en
   dat
   is
   vervelend. Ik ben er nooit zo vroeg, maar zo laat wel eens, dus dan zal ik extra goed kijken!

  • Samantha zegt:

   Ghehe ja het was even verwarrend xD
   Ik denk eigenlijk niet dat je me zult zien fietsen, ik ga namelijk met de stoptrein naar Terwijde, en tegen de tijd dat de intercity langskomt ben ik alweer thuis 😉

 2. Lauradenkt zegt:

  Ik heb een keer ‘s nachts op Gouda Centraal moeten wachten. Inderdaad geen pretje. Wel handig dat je daar achter bent gekomen (van het handige reizen).

  • Renze zegt:

   Gouda heeft geen centraal, maar alleen gewoon ‘Gouda’ 😛 Woerden is trouwens nog erger om ‘s nachts te wachten, dat heb ik eens moeten doen, in mijn eerste week met colleges 🙁

 3. Liann. zegt:

  Super handig 🙂

 4. Marc zegt:

  Ah heerlijk toch, dat openbaar vervoer!

 5. Sophie zegt:

  Haha, is idd handig gevonden. Ik reis ook elke dag met de trein, helaas nog niet met studenten ov, dus voor mij is het best een prijzige onderneming naar Rotterdam. Maar ach, gelukkig moet ik voor dat traject niet erg creatief wezen om dingetjes uit te zoeken. Ben trouwens al vaak in Nieuwerkerk geweest, leuk plaatsje, met het laagste punt van NL! 😛

  • Renze zegt:

   Toe maar, naar Nieuwerkerk toekomen… Dat doen niet veel mensen 😛 ik woon een kilometer bij het laagste punt vandaan, vlakbij het hotel. Fiets er best wel vaak langs.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *