Niemand stemt op Wilders

Wat ik héél erg jammer vind aan de gemiddelde mens (zeg maar: bijna iedereen), is dat ze allemaal denken dat er niemand is die op Wilders stemt. Niemand zou het toch in zijn hoofd halen om op hem te stemmen met zijn idiote standpunten? Niemand wil toch met hem geassocieerd worden? Niemand? Ja, er zijn wel mensen die op hem stemmen, en nog meer dan de meeste andere partijen ook.

Ik stem niet op Wilders, laat dat even duidelijk zijn. Ik heb ook nooit op Wilders gestemd, laat dat ook duidelijk zijn. Overmorgen zal ik vertellen waar ik wél op stem.

Het probleem van de gemiddelde mens is dat ze denken dat niemand op Wilders stemt doordat niemand erover praat. Terwijl de reden waarom niemand erover praat, juist ligt bij de gemiddelde mens. De gemiddelde mens maakt namelijk de Wilders-kiezer belachelijk zodra het kan. Natuurlijk moeten ze een partij hebben om belachelijk te maken, want anders is het niet leuk meer. Er moet altijd iemand het haasje zijn, net zoals de gepeste leerling die vroeger bij jou in de klas zat (of misschien was je het wel zelf).

In de meeste tv programma’s zijn ze ook lekker bezig, daar zeggen ze gewoon ronduit dat alle Wilders-kiezers dom zijn. Net alsof je iedereen over één kam moet scheren, nee, dat is juist niet de bedoeling. Net alsof er geen ‘slimme’ mensen zijn die ook op Wilders stemmen. Net alsof al die mensen die dat zeggen ‘slim’ zijn (het antwoord op deze retorische vraag is ‘nee’).

Het mooie van die tv programma’s is dat ze niet alleen de Wilders-kiezer belachelijk maken, maar óók alles wat Wilders (en partijgenoten) zeggen. Alles. Terwijl die opmerkingen op zich vaak niet belachelijk zijn, maar Wilders zegt het, dus is het belachelijk. Net alsof hij geen vrijheid van meningsuiting heeft.

Blijkbaar is het idee achter een democratie – iedereen kan een partij beginnen en iedereen mag stemmen – toch niet echt wat de gemiddelde mens wilt.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Kritiek met de tag . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Niemand stemt op Wilders

 1. Lauradenkt zegt:

  Ik denk ook niet dat de gemiddelde mens democratie wil, liever een beter systeem, maar die ligt niet voor handen (tenzij je een dictatuur een beter systeem vindt), dus we moeten het er maar mee doen.

  En ja, ik heb PVV-kiezers ook wel eens belachelijk gemaakt, maar je hebt gelijk. In het vervolg kan ik beter serieus reageren en (op een serieuze manier he) vragen waarom ze erop gestemd hebben enzo.

  • Renze zegt:

   Nou verklap je mijn toekomstige blogonderwerp alll, wat was niet de bedoeling!

   Je kan niet alleen beter serieus reageren, maar ze ook daadwerkelijk serieus nemen 😛

 2. Ik stem in ieder geval niet op Wilders. Ben benieuwd waar jij op stemt.

 3. Elise zegt:

  Je hebt wel gelijk ja. Ik ken mensen die, als ze een argument niet kunnen winnen, maar roepen ‘Ja maar JIJ stemt op Wilders!’ :’)

 4. Naomi zegt:

  De rascistische uitspraken die Wilders zo nu en dan in de media eruitflapt, nee daar kan ik me niet in vinden. Maar ik vind het juist wel interessant wanneer ik met iemand spreek die pvv stemt of voorstander is van Wilders. Ik wil dan juist weten waarom. Ben een enorme voorstander van democratie, dus laat iedereen z’n mening hebben. Het ermee eens zijn is natuurlijk weer een ander verhaal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *