Nieuwe vertragingstruc van de NS

Van deze truc heb ik nog nooit gehoord, dus ik ben zo vrij om hem zo snel mogelijk met de rest van de wereld te delen. Een truc waar zelfs ik niet van dacht dat de NS ertoe in staat was. Hij is eigenlijk best simpel, ik had het ook wel kunnen bedenken.

Je neemt een willekeurige zondag, denkt als hoge NS-man: “kom, laten we de mensen tussen Gouda en Rotterdam lekker extra lang laten reizen” en hangt overal briefjes op dat er geen treinen rijden. Dit beslis je tussen zaterdagavond en zondagochtend, zodat niemand weet dat er geen treinen rijden. Ja, er rijden nog Intercity’s, maar ik ben al blij dat er een station is mijn dorp is, Intercity’s zijn toch iets teveel van het goede.

Ik kom om 8:41 (ja, dat is vroeg voor zondag) aan op het station in mijn dorp, koop een kaartje en zie opeens dat mijn trein niet rijdt. Leuk, dan maar de volgende trein ofzo. Dan zie ik een briefje hangen: “er rijden geen treinen door ingelaste werkzaamheden”. De omroeper zegt hetzelfde. Inmiddels is het 43 en kijk ik wanneer dan de bus gaat (die er een uur over doet, terwijl de trein er een kwartier over doet, wel fijn dat de omroeper zegt dat het maximaal een half uur extra reistijd is, dat is zo lekker eerlijk), en zie dat dat om 41 is. Handig hoor, want de trein zou om 48 gaan. Dus iedereen die de trein wilde nemen, is natuurlijk te laat – op die paar mensen na die ontzettend vroeg zijn.

Alle bussen die ik heb gezien, zijn op het verkeerde moment aangekomen én weggegaan. Op zondag kan je geen vertraging hebben op de weg in mijn regio, maar toch lukt het ze om zelfs bussen niet op tijd te laten rijden. Hoe krijgen ze dat toch weer voor elkaar? Op de terugweg heb ik ook nog bijna mijn bus gemist omdat de “coördinator” – die niet kon coördineren – er maar vanuit ging dat mijn bus de bus naar Rotterdam CS ging (om het nog lastiger te maken, heb ik de Intercity naar Rotterdam Alexander genomen, want dan zat ik maar 20 minuten in de bus en anders een uur, daar had ik geen zin in), want die bus zou eerder moeten aankomen dan mijn bus. Nou, mooi niet dus, maar gelukkig kwam ik er op tijd achter.

Het erge van de zaak vind ik nog dat er wel Intercity’s reden. Waar zitten ze met hun hoofd? Laat die treinen dan gewoon op alle stations stoppen, die werkzaamheden hebben er echt niet voor gezorgd dat dat niet mogelijk is. Maar nee, NS moet natuurlijk reizigers pesten en gewoon alle mensen op kleine stations met extra reistijd opzadelen.

Voortaan zal ik op zondagochtend om half 9 bang zijn voor ingelaste werkzaamheden en dus snel nog maar eens op ns.nl kijken, want daar zit ik nog niet vaak genoeg. Die NS is ook zó betrouwbaar!

Aan al dit alles zit wel één voordeel: ik heb gratis gereisd, want ja, op de heen- én terugreis had ik meer dan een uur vertraging. Op zondag. Terwijl ik de trein wilde nemen voor 9 uur. Alleen bij NS.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Kritiek met de tag . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Nieuwe vertragingstruc van de NS

 1. Liann. zegt:

  Heel fijn dit!
  Ik weet het niet hoor, met de NS, maar volgens mij wordt het steeds erger. Ik ga niet zo vaak meer met de trein. Maar de keren dat ik met de trein ben geweest de afgelopen maanden, heb ik vertraging gehad!

  • Renze zegt:

   Ja, dat idee heb ik ook, maar misschien ligt het wel aan het weer. Of wacht, daar ligt het volgens NS altijd aan 😛

 2. Ik had ook geen fatsoenlijke aansluitingen ‘s avonds. Maarja je bent toch aangekomen he. Wel irritant zoiets ja. Ik kom er vaak ook pas op het station achter dat de trein niet rijd en ik maar een andere trein moet pakken die ook een stuk die kant op gaat enzo.

 3. Esra zegt:

  Haha, goeie truc dan, ahum, want zo moet de NS iedereen gratis vervoeren 😛

  • Renze zegt:

   Ik denk dat héél veel mensen hun geld niet terugvragen doordat het ze teveel moeite kost (ook al is het alleen een formulier invullen wat je 10 minuten kost). En een groot gedeelte zal denken dat ze geen geld kunnen terug krijgen bij werkzaamheden, maar dan moeten ze wel vooraf gemeld zijn – en dat was hier dus niet het geval.

 4. HansDeZwans zegt:

  Dat is in Belgenland niet beter hoor, de nmbs. Maar ik jaag er mij niet in op want anders kan ik dat dagelijks doen. 🙂

 5. Lauradenkt zegt:

  Hopelijk was het in de Efteling wel leuk!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *