Enquête over winegums

Een paar dagen geleden heb ik een zak Euroshopper winegums gekocht. Ik weet dat de verhoudingen tussen de kleuren niet gelijk zijn doordat niet elke kleur even gewild is. Aangezien ik de laatste én komende tijd nogal veel aan het wielrennen ben en ga wielrennen, kan het geen kwaad als ik een voorraad winegums heb. Winegums zijn namelijk goed na afloop van een zware inspanning: er zit eiwitrijke en energierijke gelatine in. Dat versnelt het herstel van je spieren.

Toen ik met een zak winegums op schoot zat, zag ik gelijk dat niet elke kleur even veel aanwezig was. Ik was gelijk benieuwd naar wat anderen zouden denken van de verhoudingen en daarom kunnen jullie een hele korte enquête invullen. Hopelijk geven de uitslagen van die enquête een (klein) bewijs dat we samen inderdaad alles weten. De foutmarge die iedere persoon maakt, zou namelijk door ‘veel’ mensen wegvallen, waardoor het redelijk in de buurt zou moeten zitten van de werkelijkheid. Ik heb een keer een programma gezien over hoe dat getest was bij het gewicht van een koe, maar doordat mensen niet meer bezig zijn met gewichten (alleen dat van zichzelf en van suiker; niet in de vorm van meer dan honderden kilo’s), was het resultaat nogal tegenvallend. Ik denk dat het hierbij beter gaat zijn.

Er is natuurlijk maar één manier om erachter te komen: vul de enquête in! Het zijn drie vragen, dus deze enquête kost écht niet veel tijd (zoals elke enquêteur zegt). Over 10 dagen volgt het resultaat: van de enquête én van de inhoud van 10 zakken winegums (totaal 6 kilo winegums, ik heb genoeg voor een tijdje).Het zijn er echt maar een paar hoor

Dit bericht is geplaatst in de categorie Vragen met de tag . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Enquête over winegums

 1. Ik zal eens gaan kijken. Succes met je winegums.

 2. Esra zegt:

  Hahaha wat een geniaal idee. Ik heb hem ingevuld. Ben overigens blij dat ik de statistiek straks niet hoef te doen.

  P.s. Er stond nog ergens ‘kleuren’ in de vraag over vormen…

  • Renze zegt:

   Zulke ingewikkelde statistiek ga ik ook weer niet doen hoor, het is vakantie!

   Of ik ben blind, of het klopt allemaal 😛

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *