Sarah

Sarah Pinacci is de ex-vrouw van Frank Vandenbroucke, ook wel VDB genaamd. VDB heeft een aantal mooie wielerkoersen gewonnen, maar nog veel te weinig voor iemand met zijn talent.

Ze leerden elkaar kennen in 1999, tijdens de Ronde van Spanje. Zij was daar voor promotie, hij om te wielrennen. Zij viel hem al gelijk op, maar zij zag hem eerst niet staan. Toen hij twee keer op verschillende dagen zei: “morgen win ik” en dat ook deed, wél. Sinds dat moment waren ze samen.

VDB was heel erg verslavingsgevoelig. Daardoor heeft hij veel problemen gekregen met allerlei middeltjes: amfetaminen, slaapmiddelen (als drug, dus niet erna slapen), cocaïne en wat allemaal nog meer. Dat leidde niet alleen tot problemen met zijn sport, maar ook tot problemen met Sarah. Als je high bent van welk middel dan ook, ben je totáál niet jezelf. Dan doe je niet zoals je écht bent. Dan ben je niet de persoon waar de ander mee getrouwd is. VDB heeft periodes gehad van weken dat hij high was. Op die paar minuten ‘s ochtens na dat hij wakker was geworden en nog niets had genomen voor die dag.

Ik wist dat ze uit elkaar zouden gaan. Elke bladzijde dat ik verder las in het boek ‘Ik ben god niet’, had ik het vermoeden dat het nú echt over zou zijn. Elke bladzijde verder, werd ik teleurgesteld door mijn eigen vermoeden. Sarah is 7 jaar bij hem gebleven, met uitzondering van een maand of 10.

De ouders van Sarah vonden de relatie tussen haar en VDB maar niets, ze vonden VDB maar niets. Toch heeft Sarah zich daar niets van aangetrokken. De ouders van VDB vonden hetzelfde, want hij kwam uit een andere relatie die volgens hen veel beter was. Daar had hij al een dochter. De ouders van VDB vonden Sarah daardoor maar niets, ze wilden niet met haar praten, ze accepteerden haar niet.

Sarah heeft VDB gesteund met al zijn problemen. Als hij een slechte periode had, was zij er voor hem. Hoe zwaar het ook was. Elke slechte periode weer. Elke keer deed ze weer alsof het verleden niet gebeurd was. Elke keer gaf ze hem weer een nieuwe kans.

De media vonden alles rond VDB geweldig: al zijn problemen werden uitgebreid besproken. Na de trouwdag van Sarah en VDB, stond er een groot interview in de krant met de ex-vrouw van VDB (Clothilde), inclusief een foto van hun trouwerij. Elke keer als er een probleem was met VDB, werd er naar Sarah gewezen. Er werd gezegd dat het veel beter met VDB ging toen hij nog bij Clothilde was.

Op een gegeven moment heeft VDB zelfmoord geprobeerd te plegen. Ze zijn 10 maanden uit elkaar geweest vanaf dat moment. VDB zag zijn mislukte zelfmoordpoging als een teken dat hij door moest gaan met leven, dat hij de dood overwonnen had. Hij veranderde mentaal gezien, hij had weer nieuwe kracht om te gaan wielrennen. Al zijn blessures werkten hem enorm tegen, maar toch vond hij elke keer weer nieuwe inspiratie om door te gaan. Hij wilde zichzelf ook bewijzen naar Sarah, dat hij het nog wel kon.

Het kwam weer goed met ze, voor een tijdje. Daarna ging het definitief mis. Sarah had andere plannen met haar leven, ze vond dat ze VDB genoeg had geholpen. 7 jaar lang met al zijn problemen. Ik vind ook dat zij hem genoeg heeft geholpen. Als je het boek leest, begrijp je dat zij een geweldige vrouw is, een vrouw die begrijpt wat de verplichtingen zijn die horen bij een trouwerij. Dat zouden veel mensen als een goed voorbeeld kunnen gebruiken.

Uiteindelijk is VDB overleden op de dag dat ik 19 werd, 12 oktober 2009. Het blijft een raadsel hoe dat kan. Zelfmoord is het niet geweest: het ging juist weer goed met hem.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Wielrennen met de tag . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *