Verschillende eigen stemmen

Vroeger had ik een beste vriend zo’n 150m verderop wonen. We zaten allebei op atletiek en op dezelfde basisschool, alleen zat hij één klas hoger. Met atletiek ging het om geboortejaar, dus daar zaten we wél samen. In onze vrije tijd hebben wij een heleboel avonturen beleefd, die meestal om sport of natuur draaiden.

Eén van die avonturen was iets minder avontuurlijk en iets minder actief dan normaal gesproken. We speelden heel vaak een spel op de playstation 1 (ja, zó lang geleden is het): International Track & Field, een spel waarbij je een ‘meerkamper’ was. Bij de meerkamp doe je 10 onderdelen uit de atletiek en dat bootste dat spel na. Het was echt een ge-wel-dig spel, maar het was nog leuker om jezelf terug te kijken.

Als je het spel speelde, moest je heel geconcentreerd een paar knopjes zo snel mogelijk achter elkaar induwen. En vaak moest je ook nog op een gegeven moment een ander knopje induwen, waardoor je geconcentreerd naar het beeld én je joystick zat te kijken. Op een gegeven moment kwamen we op het idee om onszelf te filmen, wat hilarisch was om terug te kijken. Meneer Houdini genietend van het zonnetjeSoms kwam de toenmalige kat van de overburen binnen (Meneer Houdini, geen grap) en die was goed in stil in het midden zitten en doen alsof er NIETS aan de hand was. Oogjes dicht, spinnen maar, nagels in, nagels uit, nagels in, nagels uit. Dat maakte het allemaal nóg leuker.

Het rare aan jezelf filmen was dat je je eigen stem terug hoorde. Die bleek heel anders te zijn dan ikzelf mijn eigen stem hoorde. Echt héél anders. Ik kan het jammer genoeg niet goed terughalen en daardoor ook niet uitleggen wát het verschil precies was.

Een tijdje geleden hoorde ik mijn stem weer eens terug en nu is hij vrijwel hetzelfde. Dat vind ik dus echt heel raar: nú klinkt hij (bijna) hetzelfde, maar vroeger juist totaal niet.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk met de tag . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Verschillende eigen stemmen

 1. Lauradenkt zegt:

  Huh, dat laatste is echt heel raar ja. Het zou anders zijn als je je stem heel vaak had gehoord op audio of video en dat je er dan aan gewend raakt.

  • Renze zegt:

   Ik heb hem vroeger wel vaak gehoord, maar nu al jaren niet meer (tot een paar maanden geleden), dus dat is het niet 🙁

 2. Esra zegt:

  Misschien was de geluidskwaliteit van die oude opnames gewoon niet zo best 😛

 3. Lisa zegt:

  Mmm, wat Esra zegt, of wat Laura zegt. Eén van de twee. Jammer dat je de oude opnames niet meer hebt, want het is wel curieus 😛

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *