Knex

Een paar maanden geleden is mijn broer verhuisd, waarbij hij een nieuw bed heeft gekocht. Zijn oude bed stond niets te doen in zijn oude kamer. Aangezien het een twijfelaar is (voor anderhalf persoon) en ik ‘maar’ een eenpersoonsbed had, kreeg ik het idee om ze om te wisselen. Achter cq. onder mijn bed stond al mijn Knex, waar ik vroeger héél veel mee heb gespeeld. Toen ik in de dozen keek (het zijn eerder verrijdbare bakken, maar goed), zag ik dat er overal stof zat. In de verrijdbare bakken zaten allemaal kleine doosjes, maar ze hadden geen deksel erop, waardoor er tóch heel veel stof tussen was gekomen. Dus heb ik alle Knex onderdeeltjes in bad gedaan en ze daarna weer teruggestopt in dezelfde (gewassen) doosjes, om er als laatste deksels op te doen.

Toen ik dat vertelde tegen een Niet Nader Te Benoemen Ander (NNTBA), had diegene een flashback naar de jeugd van diegene. Aangezien ik af en toe best gekke ideeën heb, stelde ik voor om te gaan Knex’en, want ja, het was nu toch allemaal schoon. NNTBA zei ‘ja’.  Afgelopen maandag hebben we het grootste ding gemaakt waarvan ik een beschrijving had: de rollercoasterballenbaan! Met een kabelbaan gaat de bal naar boven, waarbij hij kan kiezen uit 4 banen: één is een echte rollercoaster inclusief looping (vooraan, geel/oranje), één is een ronde trap met daarna nog twee keer precies in het juiste ding vallen (rechts bovenaan de trap, onderaan de twee dingen die hem precies goed laten vallen), één is een valluik waar hij steeds dingen opzij duwt wat een leuk geluid maakt (midden achteraan), één is een baan met ronddraaiende dingen en daarna een trap (links bovenaan en midden/links achteraan).

Het maken van de hele rollercoasterballenbaan duurt best wel lang. Ik wist niet dat het vroeger ook zo lang duurde. We zijn er totaal zo’n 10 uur mee bezig zijn geweest. Vroeger was het ook langer leuk: nu had ik er de eerste keer na een paar uur genoeg van en daarna steeds al na een uurtje, terwijl ik het vroeger in één keer maakte met een vriend van toen (voor zover ik het mij kan herinneren). Ik heb hem wel af en daar gaat het natuurlijk om!

Ik heb nu bewezen dat ik durf ‘kinderachtig‘ te zijn, al vind ik dit niet kinderachtig, want NNTBA en ik hadden gewoon plezier. Als je plezier maakt, is kinderachtigheid niet meer van belang!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk met de tag . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Knex

 1. Esra zegt:

  Hahaha groep 8-déjà vu! Wij hadden er eentje in de klas die altijd kapot ging omdat de jongens natuurlijk heel lomp deden. En als-ie niet kapot was vloog de bal alsnog altijd uit de baan bij de looping (ik weet niet of dat aan de Knex of aan mijn klasgenootjes lag hoor ;))

  • Renze zegt:

   Dat ligt aan het draad waar de bal overheen gaat, die moet namelijk heel erg strak staan en precies goed uitgelijnd. Alleen komen er allemaal kleine bochten in als er een bal overheen gaat… Het gebeurd bij mij namelijk ook 🙁

 2. Lilith zegt:

  Hihi, ik heb ook heel veel met Knex gespeeld! Als je het aan mij had voorgesteld om die achtbaan te bouwen, had ik waarschijnlijk ook ja gezegd – zeker omdat ik nog nooit zoiets cools heb gemaakt! ‘k Heb ooit wel zoietsachtigs gemaakt: http://www.at-aandrijftechniek.nl/public/image/organisaties/Kermis%20007_200.jpg (met beschrijving erbij dan wel, ‘k kan dat niet zelf uitvinden 🙁 )

  • Renze zegt:

   Lijkt me wel wat ver reizen om alleen met Knex te spelen 😛 Ik heb nog nooit een kermisattractie gemaakt denk ik. Ik was meer van de auto’s (want ik vond het leuk om ‘het verkeer’ na te doen) en deze rollercoasterballenbaan.

 3. Liann. zegt:

  Knex, geweldig! Wij hadden helaas niet van die hele grote bouwwerken zoals deze. We moesten het met een auto en een helikopter doen (geloof ik).

 4. Lisa zegt:

  Ziet er goed uit! 😀 Ik denk een stuk beter dan vroeger, zelfs. Wel jammer inderdaad dat je, naarmate je ouder wordt, veel sneller genoeg krijgt van een activiteit.

  • Renze zegt:

   Het is gewoon een beschrijving die je moet volgen, dat kon ik vroeger ook al! Toen was het even mooi. Ik kon toen wel minder mooie foto’s maken…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *