Niet zien waar ik ben

Op de één of andere manier ben ik heel slecht in het weten waar ik ben als ik ergens voor de eerste keer ben. Alle keren dat ik daarna op dezelfde plek kom, herken ik het maar amper. Net alsof ik niet goed oplet de eerste keer, terwijl ik dat juist wel doe.

In groep 6, 7 en 8 (laaaaang geleden) deed ik aan schoolschaak en hadden we elk jaar een toernooi op mijn toekomstige middelbare school. Doordat we altijd met de auto gingen, kwamen we van een andere kant als de 6 jaar erna tijdens mijn middelbare school carrière. We parkeerden onze auto niet vlakbij de leerlingeningang, maar aan de andere kant en gingen via de lerareningang cq. hoofdingang naar binnen. Ook al kwamen die ingangen al snel bij elkaar in de centrale hal, toch herkende ik het totaal niet toen op de middelbare school kwam. Pas toen ik mij bedacht hoe ik altijd binnen kwam met de toernooien, besefte ik de overeenkomsten.

Hetzelfde had ik de eerste keer dat ik op mijn Universiteit kwam. Ik was al gaan kijken met mijn moeder, maar toen waren we helemaal aan de andere kant van het gebouw geparkeerd en kwamen we via een totáál andere kant binnen. Op de eerste introductiedag, had ik helemaal niet door dat ik in dezelfde hal was. Al kwam dat ook deels doordat de binnenvijver met de introductie al afgesloten was met hekken…

Ook tijdens mijn eerste busreis tussen Utrecht Centraal en de Uithof had ik dat probleem: ik kan mij van die reis twee passages herinneren. De eerste was net na Utrecht Centraal waar je een bocht maakt richting het daadwerkelijke centrum. Die bocht vond ik op de terugweg en alle keren daarna er heel anders uitzien. Al kan dat ook zijn gekomen doordat ze daar aan het verbouwen waren. De tweede passage was ergens verderop bij een bedrijventerrein. De eerste keer had ik het idee dat daar amper gebouwen waren en dat het in de natuur lag, maar dat ligt het totáál niet. Er staan wel een paar bomen: een stuk of 10.

Ik vind het maar raar. Soms snap ik mijzelf niet eens, en dan maar mijn best doen op het proberen om andere te snappen…

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Niet zien waar ik ben

 1. Lauradenkt zegt:

  Ik ben überhaupt een ramp met de weg vinden en inderdaad ook al ben ik ergens al geweest, dan weet ik het de tweede keer niet meer zo goed (al gaat het in de ene situatie beter dan in de andere).

 2. Mandy zegt:

  Je bent daar echt niet de enige in hoor. Aluwel ik het meer heb met echt de weg ergens herkennen. In een gebouw zelf lukt het meestal wel. Maar de straten lijken altijd op elkaar!

 3. Lisa zegt:

  Haha, ik bak er ook niets van hoor. Zo stom altijd, dat je denkt ‘als ik de vorige keer had opgelet had ik het nu kunnen weten’, maar kennelijk kan mijn geografisch ingestelde ik niet opletten, of zo 😛

  • Renze zegt:

   Dat heb ik dan weer nooit, want na die eerste keer herken ik altijd alles wel 😛 ik kan uit mijn hoofd naar een heleboel atletiekbanen van andere verenigingen rijden met de auto en ik zat niet eens al die keren achter het stuur!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *