De grootste prestatie uit mijn atletiekcarrière!

Lang geleden deed ik aan atletiek, al sta ik officieel nog tot 31 december 2012 ingeschreven bij mijn atletiekvereniging. De laatste paar keer dat ik er was, was echter voor een vergadering van de websitecommissie. De laatste keer dat ik heb hard gelopen op onze atletiekbaan, is alweer anderhalf jaar geleden. Ik heb het vanaf mijn 6e gedaan, totaal ongeveer 15 jaar dus!

Atletiek draait eigenlijk om individuele prestaties, maar om het verenigingsgevoel omhoog te brengen, zijn er ook een aantal disciplines in team. Natuurlijk estafettes, maar die worden niet zo vaak apart georganiseerd. De andere discipline met een team is het nationaal kampioenschap voor clubteams, wat in (bijna) elke categorie wordt georganiseerd en waar het natuurlijk draait om het beste team. In mijn tijd mocht je drie mensen per discipline opstellen (100m, 800m, 1500m, maar ook verspringen, hoogspringen, kogelstoten en nog veel meer) en daarvan telden er twee. En je mocht één estafetteteam opstellen. Aan alle prestaties werden punten gekoppeld en de hoogste twee puntenaantallen telden (behalve bij estafette, daar telde jouw team altijd). Over alle disciplines werden de punten bij elkaar opgeteld en het team met het meeste punten won.

Ik heb geen atletiektalent (sowieso geen sporttalent), maar ik mocht wel altijd meedoen. Als derde man, soort van reserve dus, maar als één van de eerste twee gediskwalificeerd werd, zich blesseerde of gewoon slecht presteerde, telden mijn punten wél mee. Dat dat nooit is voorgekomen, is slechts een detail. Dat kwam niet alleen doordat ik slecht was, maar ook doordat onze hele vereniging goed was. Ik was niet zó slecht dat ik het slechtste was, alleen waren er altijd wel twee beteren binnen mijn vereniging en die telden dan in plaats van mij.

In twee van mijn optredens tijdens het nationaal kampioenschap voor clubteams, is mijn team nationaal kampioen geworden. Ik dus ook! Ik mag mijzelf dus tweemaal nationaal kampioen noemen! Dat het achteraf niet uitmaakte of ik mee had gedaan of niet, doet er verder niet toe. Die twee medailles heb ik en de bekers zijn ook deels van mij!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Atletiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *