Een dagje diploma-uitreiking (en veel meer)

De dag van mijn diploma-uitreiking begon goed: ik had mijn pak gerepareerd aangezien een knoop kapot was en een gat voor een andere knoop nog doorgestoken moest worden. Dat bleef allemaal prima zitten toen ik hem ‘s ochtends even uittestte. Er was wel één probleem: mijn overhemd scheen zó erg door dat ik een compleet wit t-shirt nodig had en die had ik niet (meer), dus ben ik die gaan kopen. Toen ik weer terug was, besefte ik mij dat ik óók nog pleisters nodig had voor de nieuwe schoenen (nouja, nieuw: ze zijn al 3 jaar oud, maar ik heb ze nog nooit aangehad), anders kreeg ik blaren. Dus kon ik nog een keer op weg. Vervolgens bedacht ik mij dat nieuwe scheermesjes óók wel handig waren, maar ik was inmiddels weer thuis en moest dus weer op zoek naar een winkel. En toen had ik echt alles.

Op het station was ik vroeg en dat was maar goed ook, want mijn OV-chipkaart hield er opeens mee op. De dag ervoor werkte hij nog perfect, maar nu liet hij niets meer van zich horen. Dus moest ik een kaartje kopen en kon ik voor de derde keer (!!!) een kapotte OV-chipkaart opsturen… Ja, die kaarten gaan echt kapot door studenten, zie maar mij als voorbeeld. Ik houd hem altijd op dezelfde manier in mijn portemonnee (dus hij buigt niet steeds heen en weer) en haal hem er altijd voorzichtig uit als ik hem nodig heb. Oftewel: ik ga er perfect mee om. En toch gaat hij kapot.

Dat probleem was gelukkig niet zó groot, want ik haalde de trein gewoon. Mijn diploma-uitreiking was vlakbij de dom in Utrecht en mijn ouders kwamen ook. Mijn moeder stuurde mij een bericht via Whatsapp: “wij zijn bijde dom” (wat ik overigens pas kon lezen toen er weer wifi was, want ik heb geen internetabonnement, maar dat vergeet mijn moeder nogal eens). Natuurlijk vergat ze een spatie, maar het was ook een zichzelf bewijzende uitspraak als ze bedoelde dat ze beide dom waren.

In de avond moest ik weer naar huis in Arnhem, maar dat is mij nooit gelukt. De trein reed niet verder dan bijna helemaal voorbij het perron. Het achterste treinstel stond er nog, dus toen duidelijk werd dat de trein niet meer vooruit of achteruit mocht, konden de mensen daaruit vrolijk uitstappen. Ik zat in het voorste treinstel en daarvoor moest een belangrijk persoon met een hoop diploma’s komen die kon beoordelen hoe de situatie opgelost zou moeten worden. Die persoon beoordeelde dat iedereen moest uitstappen en naar het perron geleid moest worden, maar daar had hijzelf de diploma’s niet voor. Dus moest er een ander persoon komen.

Dat was 5 kwartier nadat ik instapte. In die tijd is er niemand zo slim geweest om te bedenken dat een trap wel handig zou zijn, zodat mensen via de gewone deur naar buiten kunnen. Nee, eerst zijn mensen een kwartier lang via de machinitscabine gestuurd, waar een trapje tegen de trein aan vast zit. Gelukkig heeft iemand een kwartier later bedacht dat een trap wel echt handig zou zijn en ik liep over de trap naar buiten. 1 uur en 37 minuten na instappen stond ik weer op Utrecht Centraal. Er zijn nog wel meer dingen fout gegaan (je verwacht het niet…) en dat heb ik op de Facebook pagina van NS gezet (het is te lang en niet interessant genoeg om het hier neer te zetten, maar je kan het wel nalezen natuurlijk!). Toevallig zijn ze vandaag in een goede bui, want ik heb een eersteklas dagkaart helemaal gratis gekregen! Nouja, hij moet nog opgestuurd worden.

Toen ik weer op het perron van Utrecht Centraal stond, was het al na half 12. De treinen naar Arnhem reden niet en ik gokte erop dat dat nog wel een tijdje zou duren, dus ging ik naar mijn ouders om daar een nacht te overnachten. En jawel: pas anderhalf uur later zou er weer een trein naar Arnhem rijden, dus ik heb goed gegokt!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk met de tag . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Een dagje diploma-uitreiking (en veel meer)

  1. Lisa zegt:

    Klinkt echt als een topdag 😛 Gefeliciteerd, dan maar!

  2. Esra zegt:

    Hahaha 😛 Lekker chaotisch. Maar je hebt hem, dat is het belangrijkste. Toch? 😉

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *