Wie ben ik nou echt?

Een zo kort mogelijk omschrijving in 4 woorden:
1. Perfectionistisch: dat ben ik nou eenmaal. Als ik schoonmaak, maak ik ook alles schoon. Ik laat niet een plank verstoffen omdat ik geen zin meer heb. Als ik iets maak, ga ik ook door totdat elk detail klopt. Ik stop niet als iets ‘goed genoeg’ is.
2. Behulpzaam: vraag iets aan mij en ik zal altijd uit de goedheid van mijn hart antwoorden. Als ik iets moet doen, zal ik dat doen als je niet ooit onaardig tegen mij bent geweest.
3. Sportief: al zo’n beetje mijn hele leven ben ik bezig met sport. Eerst atletiek en daarna wielrennen. Hoe slecht ik ook ben, toch heb ik er (bijna) altijd weer zin in! Bovendien kijk ik ook vrij veel sport.
4. Gek: aangezien ik niet mainstream ben en dat ook nooit zal worden, noem ik mijzelf altijd gek. Ik ben anders dan anderen. Aangezien iedereen dat zegt, zal ik jullie even een combinatie van een aantal dingen uit mijn leven geven die genoeg zouden moeten zeggen: ik studeer Informatica, maar ben geen gamer of (half) contactgestoord én ik houd van sport en schrijven. Ik ben een man, maar drink geen bier én heb een hekel aan voetbal. Vind nog maar zo’n combinatie, ik denk niet dat hij bestaat.

Wat jullie voor de rest nog niet over mij wisten, is dat…
…ik een vriendin heb.
…ik totáál geen typische man ben. Behalve het geen bier drinken en een hekel hebben aan voetbal, zijn er nog meer dingen: shoppen vind ik leuk (echt waar), net zoals romantische films (jammer genoeg zijn de meeste nogal voorspelbaar) en ik hou van chocolade en thee.
…ik óveral zin in kan hebben, ook in stomme dingen zoals schoonmaken, afwassen en de was doen.
…ik met mijzelf heb afgesproken dat ik niet meer moet stressen om te laat komen of iets dergelijks. Iedereen is wel eens te laat. Stressen kan je beter doen als je er wat aan hebt. Treinen rijden een kwartier of half uur later ook nog, net zoals bussen. Als je rustig aan doet, gaat alles stukken beter!
…ik ‘later’ teveel dingen wil doen. Natuurlijks iets in de IT, maar het liefst ook een kattenopvang, rentepensioenfonds en een goede verhuurder zijn.
…ik ‘later’ sowieso een wielrenploeg ga sponsoren.
…ik voor al die dingen eerst genoeg geld moet verdienen. Dus ik begin rustig aan in de IT.
…ik vroeger machinist wilde worden, want ik vond treinen leuk. En daarna architect, want mijn moeder zei dat dat veel verdiende. Tegenwoordig ben ik niet meer zo’n geldwolf.
…ik heel vroeger geen ‘r’ uit kon spreken. Toen heette ik Henze Dhoog.
…ik aan dé uitgaansstraat van Arnhem woon. Op donderdag, vrijdag en zaterdag houdt dat in: feesten tot 5 uur, schoonmaken om kwart over 7 (donderdag en vrijdag) of kwart over 8 (zaterdag) met een schoonmaakwagen. Oftewel: maar twee of drie uur zonder geluid ‘s nachts. Gelukkig bestaan er oordoppen die verrassend goed werken!
…ik sinds kort gebakken aardappelen lust! En het ook elke week eet. Alleen een beetje jammer dat ik altijd in de veronderstelling was dat het een stuk gezonder was dan friet. Niet dus.
…ik van de week ergens invulde dat ik 21 was. Later besefte ik mij dat ik al een paar maanden 22 ben.
…mijn OV-chipkaart voor de derde keer kapot is gegaan. In drie jaar tijd. Jaaaa, dat doen ze goed, die OV-chipkaart makers.
…ik tweemaal Nederlands kampioen ben geworden! Oké, het was met mijn hele team van atletiek. En oké, ik was reserve (ik deed wel mee, maar mijn punten telden alleen mee als een ander geen punten haalde, wat vrijwel nooit gebeurde), máár dat maakt niet uit. Ik ben wel tweemaal Nederlands kampioen!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Wie ben ik nou echt?

 1. Lilith zegt:

  Haha, leuk om te horen allemaal! 😀

 2. Esra zegt:

  Ghehe. Ik wilde ook architect worden! Niet vanwege het geld, maar gewoon omdat mij dat leuk leek. Het lijkt me nog steeds leuk, maar met die instortende huizenmarkt en alles ben ik blij dat ik nu gewoon diehard bètawetenschapper ben 😉

 3. Sophie zegt:

  Ik heb erg lang over Bouwkunde studeren getwijfeld, omdat ik dingen ontwerpen leuk vind. Alleen heb ik van verschillende mensen gehoord dat er tegenwoordig geen werk meer in te vinden is in NL. Ik ben geen geldwolf, hoef niet miljonair te worden, maar wens wel degelijk te kunnen leven. 😛 Nu ben ik nog steeds (een beetje) aan het twijfelen over mijn studiekeuze haha. Het liefste wil ik iets creatiefs en/ of maatschappelijks.

 4. Lauradenkt zegt:

  Je bent inderdaad geen typische man, al is het maar omdat je mijn penvriendIN bent.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *