Enquête over liegen

Waar ik al een hele tijd nieuwsgierig naar ben, is hoe mensen mijn enquête zullen invullen. Ook al heb ik hem pas net op internet gezet en zat hij hiervoor alleen in mijn hoofd. Ik vind het nu al interessant om te lezen hoe andere mensen al mijn vragen zullen beantwoorden!

De aanleiding is simpel: mijn blog over eerlijkheid. Natuurlijk wist ik wel dat verschillende mensen op verschillende manieren tegen liegen aankeken, maar voor die blog had ik nog niet gehoord uit de mond van een ander hóe diegene er dan tegen aankeek. Na alle reacties op mijn blog ben ik alleen maar nieuwsgieriger geworden, met name naar de hoeveelheid aan leugens van anderen en waarom mensen zouden liegen. Misschien kunnen jullie wel hele goede redenen bedenken om te liegen die ik nog nooit heb bedacht!

Wat ik met de resultaten ga doen, lijkt mij duidelijk: één of meerdere blogs over schrijven. Ik zal nooit een heel antwoord van een vraag kopiëren, doordat aan een antwoord meestal wel deels af te leiden is wie het antwoord heeft gegeven. Dus ik ga mijn verwoording gebruiken voor jouw antwoorden, waardoor je geen enkele schrik hoeft te hebben over dat anderen weten hoe jij denkt over liegen. Behalve ik natuurlijk, want ik krijg het wel te lezen. En ik krijg ook een ip te zien, maar meer dan dat weet ik niet van je.

Het is natuurlijk verleidelijk om in een enquête over liegen te liegen. Daarom heb ik op het einde daar een vraag over gesteld, al zou je kunnen beargumenteren dat iemand dáár ook weer over gaat liegen als diegene toch al bezig is. Ik hoop ergens ver weg dat diegene op dat moment wel een moment van eerlijkheid heeft!

HIER nog een keer de link naar de enquête. Het kost misschien een kwartiertje van je werk, maar dan kan je wel weer één of meerdere blogs lezen in de toekomst! Voor wat hoort wat, zo af en toe.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Vragen met de tag . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Enquête over liegen

 1. Esra zegt:

  Renze, de enquête is te moeilijk 😛 Bij vraag één denk ik: ja, ja, ja, eigenlijk is dat allemaal wel liegen. En dan kan ik vraag twee niet beantwoorden omdat ik echt niet weet hoe vaak ik misschien wel informatie weglaat en bij vraag drie durf ik geen enkel vinkje meer aan te vinken met een zuiver geweten…

  En dat terwijl ik mezelf eigenlijk als een heel eerlijk persoon beschouw!

  • Esra zegt:

   (En je tweede link naar de enquete gaat niet naar de enquete)

  • Renze zegt:

   Als je het allemaal liegen vindt, vink je ze toch allemaal aan? Het is ongeveer hè, dus als je denkt “ik doe het 5 keer bewust en misschien nog een paar keer onbewust, nou, zeg dat ik op 8 keer zit” is het ook goed. En als je geen enkel vinkje aanvinkt, doe je dat toch? Misschien was dat wel de hele clou 😉

   Het is geen enquête waar je overal honderd procent zeker over moet zijn en waar je alles zó precies mogelijk moet formuleren of beantwoorden. Een beetje algemeen mag best en als je wat naast de waarheid zit is het ook niet erg. 1) Het is geen wetenschap en 2) zelfs al zou het dat zijn, dan zou het alsnog ongeveer weggemiddeld (of welk ander woord hier ook moet staan, ben hem kwijt) worden door de hoeveelheid resultaten.

   (En ik had nog de verkeerde link onder mijn ctrl+v staan.)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *