Ik heb nog geen kat

Aangezien mijn woning te klein is om een kat in te houden, laat staan twee, moet ik het doen met twee vervangingen. In mijn woning is niet eens meer plek voor een kattenbak zonder dat hij in de weg staat en al helemaal niet voor een krabpaal of iets dergelijks. Bovendien zou een kat een geheugen moeten hebben van een goudvis om het hier naar zijn zin te hebben, dus ik moet helaas nog wachten tot mijn volgende woning om aan katten te beginnen. Het probleem is dat ik eigenlijk wel heel graag katten wil. En dus heb ik gezocht naar vervangingen. Ik heb er twee gevonden.

De drie knuffels. Al hebben ze meer wat weg van een combinatie tussen een hond en een kat, het zijn echt 100% zeker weten katten. Ik heb ze gekregen voor mijn 20e verjaardag, wat ze bijna tweeënhalf jaar oud maken. In mensenjaren is dat 26 volgens deze site. Ze zijn inmiddels dus al ouder dan mij! Ze hebben ook alle drie een naam en geslacht, maar die zal ik jullie besparen.

De poesjesstof tegen mijn kast aan. Dit is mijn kledingkast van de achterkant. De achterkant van een kast is eigenlijk altijd saai (en lelijk), dus moest ik er iets tegen verzinnen. Het is overigens wel geniaal bedacht (al zeg ik het zelf) om een kast op deze manier neer te zetten, want naast dat het ruimte bespaart, zorgt het ook voor een scheiding. Bij mij kunnen binnenkomende bezoekers niet gelijk mijn hele woning zien. Ik vind de katten er ook nog eens leuk uitzien én het geeft een beetje kleur in mijn woning. Aangezien ik niet van plan ben om hier lang te blijven, heb ik niet de moeite genomen om de muren te verven. Alles is dus wit, wat nogal saai is, maar gelukkig is het zó krap, dat de saaiheid amper opvalt.

Mijn volgende vervanging van eigen katten wordt een tijdelijk opvangkat, maar dan moet ik eerst een andere woning hebben. Ik weet nog steeds niet zeker of ik allergisch ben voor katten: mijn moeder is het wel, de dokter zei van niet, maar het lijkt toch alsof ik er last van heb. Dus moet ik beginnen met een kat een paar dagen/weken op te vangen, voor als hij wacht op overplaatsing naar een kattenopvang, kattenasiel of nieuw baasje. Tot over een jaar ongeveer, want dan is dat hopelijk gebeurd!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

9 Reacties op Ik heb nog geen kat

 1. Sophie zegt:

  Ik vind dat je meer dan twee vervangmiddelen hebt, hoor (die kattenknuffels alleen zijn er al drie). 😛 Die kast is inderdaad goed gevonden. Ik ga mijn zolderkamer deze zomer ook volledig proberen in te richten. Mijn kast gaat dan ook een soort van zijscheiding vormen met aan de achterkant behangpapier. :)

 2. Esra zegt:

  Haha. Doe mij maar knuffels hoor. Voor echte dieren heb ik geen tijd, dus dat is alleen maar zielig.

 3. Lauradenkt zegt:

  Ik zit met hetzelfde probleem, dus ik probeer mijn buren te overtuigen een kat te nemen, zodat ik een logeerkat kan hebben.

 4. shirley zegt:

  Ik wil toch eigenlijk wel het geslacht en namen van je knuffels weten. xD

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *