Mijn paasdesserts

Mijn rooster wil niet dat ik in het weekend naar mijn ouders ga: om maandag op tijd bij college te zijn als ik bij mijn ouders blijf, moet ik om 6:40 de trein hebben. Dat vind ik iets teveel van het goede, dus kom ik minder thuis dan ik zou willen. Gelukkig heb ik dat college vanaf juni niet meer en heb ik in de tussentijd ook nog een paar andere mogelijkheden om wél te komen. Toen ik afsprak om het hele paasweekend naar mijn ouders te gaan, vond ik het een goed idee om ook mijn broers uit te nodigen om samen te eten. Jammer genoeg was mijn moeder eerder met dat idee. En op hetzelfde moment besloot ik om de desserts zelf te gaan maken. Drie desserts om precies te zijn, want als je eenmaal bezig bent, kan je het maar beter groots aanpakken!

De drie desserts waren teveel om als dessert te eten. Na het eten zijn ze dus maar op tafel gepakt met het idee dat iedereen mocht pakken wat ze wilde en dat het op moest. En uiteindelijk zijn we héél ver gekomen, maar helemaal op is niet gelukt.

Dessert 1: Arnhemse meisjes. Eigenlijk is het heel simpel: neem vijf plakjes bladerdeeg, doe ze op elkaar, maak er een figuurtje van, doe er suiker op en doe ze in de oven. En toch is zoiets simpels lekker. De structuur lijkt heel erg op die van een croissantje.

Dessert 2: Churros met chocosaus. Alweer wat ingewikkelder: eerst het beslag maken terwijl het kookt, daarna met een spuitmondje de churros in een frituurpan spuiten, daarna wentelen door kaneelsuiker en serveren met chocosaus. Aangezien de chocosaus bedoelt is om koud te eten, is het lastig om hem helemaal mooi glad en bruin te krijgen. Niet dat dat voor de smaak echt nodig is. Tip: maak de helft van wat het recept zeg, dan heb je ruim voldoende voor 4 personen.

Dessert 3: Zoete frietjes. De leukste (en ingewikkeldste), want wie eet er nu weer als dessert frietjes? Het zijn eigenlijk geen frietjes. Het is half gebakken cake gesneden in frietjesvorm en daarna nog een keer gebakken voor een nog mooiere kleur. Voordat ze de tweede keer in de oven gaan, moet je er wel een smeersel opsmeren. En er moet ook nog een zoete mayonaise gemaakt worden, bestaande uit banketbakkersroom en slagroom. Tip: verdubbel het recept om voor 8 personen genoeg te hebben. Of houd het hetzelfde voor 4 personen.

En ik lustte ze nog allemaal ook! Natuurlijk had ik ze daar ook op uitgekozen, maar toch is het een prestatie.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Mijn paasdesserts

  1. Dat ziet er lekker uit!
    Churros heb ik wel eens gegeten. Yummie!

  2. Esra zegt:

    Voor mij is churros ook het enige wat ik wel eens gehad heb. Maar ik woon niet in Arnhem, dus Arnhemse meisjes hoef ik niet te kennen haha

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *