Ik ben een bloglezer die…

…niet zo heel veel blogs volgt: ‘maar’ 61. En van die 61 zijn nog een stuk of 10 niet meer actief, maar ik blijf hopen dat ze het weer wel worden! En er zitten er ook nog een paar bij die slechts eens in de paar maanden bloggen

….alleen blogs volgt waarop de blogger ook regelmatig reageert op reacties. Dat is in mijn ogen de tweede taak van een blogger. Als je al niet de moeite neemt voor je lezers, ben je mij ook niet waard, hoe waardevol, grappig, leuk, of interessant je blogs ook zijn.

…alles blogs probeert te lezen die ik zie in Bloglovin. Al stopt ik soms wel al na 10 woorden met lezen.

…elke paar maanden een schoonmaak houd door al mijn blogs om te kijken welke ik de afgelopen paar maanden amper nog heb gelezen. En die gooi ik er onverbiddelijk uit.

…aan de andere kant wél af en toe terug komt op blogs waarvan ik weet dat ze mij niet liggen. Ik ben op de één of andere manier altijd geïnteresseerd in dingen die mij niet liggen.

…niet zo vaak reageert. Sterker nog: zelfs bijna nooit. Ik typ wel vaak reacties, maar denk dan toch: “ach, ik heb ook geen zin om zoveel moeite te steken in hier telkens terug te komen en mij te verdedigen” of “ach, anderen hebben al bijna hetzelfde gezegd, dus laat maar” of een andere slechte reden die ik op dat moment bedenk. En dan verdwijnt mijn reactie in niemandsland.

…vaak vergeet waar ik op heb gereageerd, waardoor ik soms na een paar dagen bedenk dat ik ergens een keer had gereageerd.

…altijd kijkt naar de blogs van mensen die ‘nieuw’ zijn hier, maar ik weiger bij de ander te reageren omdat diegene ook bij mij heeft gereageerd. En om alle schijn die laat lijken dat ik dat doe tegen te werken, reageer ik vaak pas na een hele tijd bij zulke blogs.

Wees vooral zelf zo vrij om mijn idee te stelen en hier ook over te bloggen! En dan hoeven het er niet precies 8 te zijn zoals bij mij.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

10 Reacties op Ik ben een bloglezer die…

 1. Sophie zegt:

  Haha, leuk topic! Je maakt wel een kleine redeneringsfout, denk ik. Mensen moeten bij jou reageren wil jij hen volgen. Alleen schrap jij zelf vaak je reacties zodat je amper reageert. Als andere bloggers ook zouden denken van “ik volg alleen maar bloggers die bij mij reageren”, zou het niet lang duren alvorens geen reacties meer geplaatst worden, want niemand zou dan nog blogs van elkaar volgen (omdat niemand dus reageert). 😛

  • Renze zegt:

   Wel goed lezen 😉 ik reageer niet bij anderen omdat ze net bij mij hebben gereageerd. Dat heeft niets te maken met welke mensen ik volg.

  • shirley zegt:

   Wat ze denk ik bedoelt: een blogger kan zijn tweede taak van reageren op een reactie niet uitvoeren als er geen reacties zijn.

   Ik reageer overal als ik echt iets wil zeggen. Een “bedankt voor je comment” op elke comment vind ik ook niet nodig, maar vragen beantwoord ik wel e.d.

  • Renze zegt:

   Als je geen reacties hebt, hoef je ook nergens op te reageren natuurlijk. Dat lijkt me een beetje lastig.

 2. Lilith zegt:

  Ik ben denk ik een soortgelijke blogger 🙂 Ik wil de blog van een nieuwe bezoeker ook altijd eens “onderzoeken” vooraleer ik daar een reactie achterlaat – dat reactie-bij-mij in ruil voor een reactie-bij-jou, dat vind ik maar niets.. Ik laat wel vrij regelmatig reacties achter (al is er dan ook een handjevol blogs waar ik een lurker ben)

 3. Lauradenkt zegt:

  Ja, ik vergeet ook heel vaak dat ik met een vraag o.i.d. heb gereageerd op een blog.

 4. Esra zegt:

  61? Ik volg er maar een stuk of 10! Heb je een lijst met bloggers die je volgt ofzo? Ik niet, ik doe dat uit mijn blote bolletje. Wat inhoudt dat je wel af en toe moet reageren op mijn blog om gevolgd te worden door mij, want anders raak je vroeg of laat in vergetelheid. (Maar reageren biedt geen garanties dat ik een blog ook ga of blijf volgen, het moet wel leuk zijn natuurlijk.)

  • Renze zegt:

   http://www.bloglovin.com 🙂 daar kan je blogs toevoegen door hun url’s in te voeren. Of gewoon te zoeken naar een blog op naam. En dan krijg je op Bloglovin elke keer te zien als er een nieuwe blog is, geen mails of iets dergelijks en ik heb ook nog nooit reclame gehad. Je kan zelfs rechts bovenin zien hoeveel mensen mij volgen 😛

  • Esra zegt:

   Oh bloglovin. Ja dat ken ik wel maar ik ben er te lui voor 😛

  • Renze zegt:

   Het is echt heel handig, en dat zeg ik niet vaak.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *