Datingsites

Ooit zat ik op datingsites. In het begin door mijn wanhopigheid, maar al snel kwam ik erachter dat dat geen goed beginpunt was. Datingsites werken niet binnen één dag: ze kosten tijd. En niet iedereen die op datingsites zit, vindt überhaupt iemand op datingsites. Waarom ik na niet al te lange tijd wél op een datingsite zat: 1) ik vind het leuk om mensen te leren kennen en te zien hoe iedereen verschillend antwoord op dezelfde vragen, 2) om erachter te komen wat voor negatieve kanten voor mij acceptabel zijn, want niemand is perfect en 3) om heel misschien ooit een geschikt iemand tegen te komen.

Dat laatste is mij twee keer gelukt nadat ik een heleboel vrouwen ben tegengekomen waar ik al niet eens mee op date zou willen, en een aantal vrouwen waar het na één date al duidelijk was dat het nooit iets zou worden. Hoe leuk het chatten soms ook was, de eerste date kan dan nog steeds gewoon saai zijn. Of het kan daar al duidelijk worden dat het misschien wel een beetje leuk en gezellig is, maar niet leuk en gezellig genoeg.

Datingsites zijn niet bedoelt voor wanhopige mensen: dat werkt gewoon niet via internet, want daar duurt alles langer. Je moet iemand eerst een beetje vertrouwen voordat je ermee op date gaat. En al daarvoor moet je iemand vinden waarmee het zover komt. Bovendien zijn er vrij veel niet heel erg serieuze mensen op datingsites, waar je óók nog eens langs moet zoeken. Nee, wanhopige mensen kunnen beter ergens anders zoeken.

In mijn ogen zijn datingsites leuk en zelfs leerzaam. Het is leuk om mensen te leren kennen en te zien hoe iedereen verschilt. En het is leerzaam doordat je leert met wat voor negatieve kanten je wél (en niet) kan samenleven. Ik vind het altijd een beetje jammer dat iedereen er zo negatief over doet en vaak zijn dat ook nog eens mensen die er niet eens ervaring mee hebben.

Deze blog wilde ik eigenlijk pas op 1 oktober online zetten, want dan zou ik met één van de twee waarmee het gelukt is, één jaar een relatie hebben (over de ander later meer). Aangezien die één jaar niet meer gehaald gaat worden, gebruik ik dit als startpunt om meer over mijzelf te vertellen, omdat dat één van de dingen is waar ik (nog) niet goed in ben.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk met de tag . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Datingsites

 1. Lauradenkt zegt:

  Ik heb nog nooit aan online dating gedaan, maar ik vraag me af hoe lang je met iemand moet mailen o.i.d. voordat je een afspraak plant. Heel snel al (omdat je anders een beeld krijgt van iemand puur op die mails en dat kan wel heel anders zijn dan in het echt) of juist niet, omdat je dan die ander al beter kan leren kennen, zonder die ontmoeting?

  • Renze zegt:

   Ik liet het liever nooit te lang duren, omdat je anders ook zoveel moeite in iemand stopt en dan blijkt dat er in het echt niets aan is. Maar goed, ik ben het gewend om mensen van internet te ontmoeten, als je dat niet bent, kan ik me voorstellen dat je ‘lang’ wil wachten. En dan is er maar één tip: nooit iets doen wat de ander niet wil, want dan verpest je het al bij voorbaat.

  • Esra zegt:

   Ik heb wel ervaringen gehad waarbij ik het echt heel raar en onwennig vond om iemand van internet in het echt te leren kennen, en dan juist omdat ik die mensen (het gaat gewoon om bloggers voor de duidelijkheid) al heel lang kende via internet. Maar bij anderen voelde het daardoor juist meteen vertrouwd. Tja…
   Anyway, ik ga voorlopig toch niet op datingsites 😛

 2. Ik heb met mijn fysiotherapeute de afspraak dat als ik me aanmeld bij een datingsite, zij het ook doet. Hihi! Ik twijfel alleen nog steeds. Aan de ene kant voelt het heel ‘stom’ om me aan te melden. Aan de andere kant ontmoet ik door mijn beperking wel erg weinig mensen en zou dit een goede manier zijn om wél mensen te ‘ontmoeten’.

 3. Hahaha, dat kan ook nog ja 😛

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *