#blogpraat

nieuw_logo_small_bp4#blogpraat is een uniek iets: elke week op maandagavond tussen 8 en 9 uur wordt er op Twitter gepraat over een onderwerp dat met bloggen te maken heeft. Aan de hand van een aantal vragen worden alle mensen die meedoen gevraagd om mee te denken met het onderwerp. Aangezien het uniek is, en ook nog eens heel leerzaam, raad ik het jullie allemaal aan om eens te proberen!

Een paar dagen van tevoren wordt bekend gemaakt waar het de volgende maandagavond over gaat. Vandaag ging het over waar je lezers vandaan komen, andere keren ging het over de cookiewetgeving, wat lezers tegenhoud om te reageren en over advertorials. Er zijn natuurlijk nog heel veel andere onderwerpen voorbij gekomen, maar die ga ik niet allemaal opnoemen. Soms zijn er blogreviews waarbij een paar blogs op één avond gereviewed worden. Soms is er een blogsushi waarbij een aantal kortere onderwerpen worden besproken.

Op de avond zelf is (meestal) Elja Daae de moderator (‘leider’) die de vragen in de groep gooit en alles in de gaten houd om eventueel bij te sturen. Het gebeurd wel eens dat het gesprek totaal de andere kant op gaat dan dat de bedoeling was met de vragen, en dan is het wel zo handig dat iemand daarop kan inspelen.

Het leuke van #blogpraat is dat je in contact komt met andere bloggers die allemaal een mening hebben over het onderwerp. En dat in contact komen zelf is al leuk, want dan kan je weer een leuke nieuwe blog vinden, maar misschien zitten er zelfs waardevolle meningen bij! Sowieso kan het onderwerp van #blogpraat ervoor zorgen dat jouw blog weer wat beter wordt!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Blog met de tag . Bookmark de permalink.

1 Reactie op #blogpraat

  1. Ik heb er wel eens over gelezen en het gevolgd, maar op één of andere manier trekt het me niet om mee te praten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *