Ik blog minder en dat is niet erg

Wat ik nu ga uitleggen, klinkt allemaal heel erg tegenstrijdig, dus als je het wil begrijpen, moet je even goed opletten. Ten eerste blog ik niet omdat ik ‘moet’ bloggen. Ten tweede blog ik niet omdat ik reacties wil krijgen. Ten derde heb ik mijzelf verplicht om elke twee dagen te bloggen zodat ik een ritme heb, want zonder ritme komt er niets van terecht en ik wil wel schrijven. Ten vierde vond ik het een hele tijd stom als ik een keer niet blogde. Dat klinkt allemaal nogal tegenstrijdig, maar in mijn hoofd werkt het (gelukkig).

De afgelopen tijd kan ik mij er minder toe zetten om te bloggen. Een paar weken geleden had ik al een keer één dag overgeslagen met bloggen (in plaats van elke twee dagen deed ik het één keer pas na drie dagen) en de afgelopen dagen doe ik het sowieso nog maar ééns in de drie dagen. Deze keer ook weer, en deze hele maand juni blijf ik dat doen, zodat ik het even rustiger aan kan doen zonder gelijk mijn hele blog te stoppen. Ik ben inmiddels zover dat ik het heb geaccepteerd om minder te bloggen. Buiten dat het mijn keuze is en dat ik weet dat het nu even beter is voor mij.

Dus voor nu een tijdje iets minder mij, maar daarna weer even veel mij zoals iedereen gewend is. Het spijt me zeer als ik jullie ritme van elke twee dagen weer op mijn blog kijken heb verpest. (Eigenlijk spijt me dat niet, maar het staat wel aardig.)

Dit bericht is geplaatst in de categorie Blog met de tag . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Ik blog minder en dat is niet erg

 1. Pauline zegt:

  Ja dank je wel, nu ben ik uit mijn ritme maar ik kan het wel hebben denk ik 🙂

 2. Lilith zegt:

  Weet je, eigenlijk heb ik nooit door dat mensen regelmatig bloggen totdat ze het expliciet zeggen. Als jij niet had gezegd dat je om de 2/3 dagen blogde, was mij dat nooit opgevallen :p
  Ik zie wel via bloglovin’ wanneer je berichtjes verschijnen!

 3. shirley zegt:

  Yay voor Bloglovin!

 4. Esra zegt:

  Hahah ik had inderdaad al zo’n gevoel dat je minder vaak aan het bloggen was maar ik houd het blogritme van mijn medebloggers echt niet bij. En zelf doe ik ook maar wat altijd. Dus ik neem het je niet kwalijk, uiteindelijk gaat het er toch om dat je het zelf leuk vindt!

 5. Fijn artikeltje om te lezen :).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *