Op vakantie

Ik ga op vakantie en daar zijn twee dingen aan te vertellen: “WAAROM ZET JE HET OP INTERNET?” en “wat ga je doen?”. Laat ik beginnen met de eerste.

Ik sliep de afgelopen weken sowieso al niet thuis en daar is vrij makkelijk achter te komen (bijvoorbeeld als je kijkt naar wat ik op Strava zet, waar routes staan van hoe ik gefietst heb). In het huis waar ik wel sliep – bij mijn ouders – zijn mijn ouders nog gewoon thuis. Maar wat dan met mijn eigen huis? Nou, ik zou het héél knap vinden dat iemand daar kan inbreken. Het is midden in het centrum wat het al lastig maakt. En het is een appartement dus als je eenmaal in de gemeenschappelijke gang bent, moet je in die gang nog mijn deur open zien te krijgen. Dat risico is té groot voor inbrekers, lijkt mij. Die nemen liever een huis in een woonwijk ofzo.

Wat ga ik doen? De Tour de Wallonie volgen: 5 dagen lang wielrennen. Lijkt heel saai, maar dat is het niet. Ik zit de hele dag achter het stuur, de anderen twee kunnen naar buiten kijken. In de auto is er genoeg om over te praten (wielrennen natuurlijk, maar zelfs als we daarover uitgepraat zijn, hebben we ook nog een leven). We leven van half uur tot half uur, want we rijden voor de koers uit om ze ongeveer elk half uur te zien. Je bent daar dus een paar uur per dag al mee bezig, dat rondrijden. En we gaan naar de start toe, waar we al een uur van te voren zijn, en naar de finish, waar we ook een tijdje kunnen blijven. En er gaat een journalist mee, dus we kunnen na de finish ook nog langs hotels van ploegen gaan om daar nog wat te praten. Buiten het wielrennen om is het ook veel bezig zijn: ergens moeten we boodschappen doen, ergens moeten we eten en we moeten van en naar het hotel. Oftewel: we zijn de hele dag bezig. En het is niet eens duur (de hotels zijn 200 euro voor 3 personen totaal voor 4 nachten, jaja, dat hebben we goed geregeld!).

Het leukste komt nog: we hebben een perskaart, waar ook een sticker voor een auto bijhoort. Dat betekent dat we langs politieafsluitingen mogen als een heleboel andere mensen niet meer door mogen rijden. En dat is leuk, héél leuk. Altijd handig om “goede connecties” te hebben blijkt maar weer.

Maar nu komt de clue: ik heb geen blogs vooruit geschreven, dus het is hier nu een paar dagen stil. Of ik moet nog tijd vinden om daar te bloggen, maar daar ga ik niet vanuit. Dus tot de volgende keer, wanneer dat ook moge zijn.

Hier ben ik de komende dagen! (Het gele is Wallonië)

Hier ben ik de komende dagen! (Het gele is Wallonië)

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Op vakantie

  1. Hoe heb je het gehad? Zag wel wat tweets voorbij komen. 🙂

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *