Niet zo stressen!

Er zijn zoooveel mensen die om het één of het ander lopen te stressen en daardoor hun eigen geluk in de weg staan, want al die negatieve stress is niet bepaald positief voor wie dan ook. Een beetje stress is wel goed, maar dat beetje stress hoeft pas te komen net voor het moment van de waarheid, en niet bijvoorbeeld al 4 weken van te voren. Dat beetje stress komt bijvoorbeeld in de vorm van zenuwachtig zijn, of van opzien tegen hetgeen dat komt.

Uiteindelijk is maar één ding het aller belangrijkste in je eigen leven: je eigen geluk. Niet het geluk van iemand anders, niet dat iedereen het naar zijn zin heeft. Natuurlijk moet je anderen niet uit het oog verliezen in de zoektocht naar je eigen geluk – het is belangrijk om altijd een balans te vinden tussen jezelf en anderen – maar als je de keus hebt, kan je het beste voor je eigen geluk kiezen. Je eigen geluk speelt een hele belangrijke rol bij stress: als je om het één of ander loopt te stressen, sta je je eigen geluk in de weg. Door minder te stressen, heb je meer eigen geluk.

Hoe Minder Te Stressen In 1 Tip: geef minder om alles dat niet héél belangrijk zijn.

Waarom je zorgen maken om of je dat een tentamen hebt gehaald? Stel je doet wat langer over je studie, geeft dat niet extra rust? Meer tijd om alles te halen, minder stress. Ja, het kost geld, maar voor de rest zitten er geen nadelen aan. Uiteraard moet je niet van te voren beslissen dat je langer over je studie wil doen, maar als het op een gegeven moment zo uitkomt, dan komt het zo uit. Waarom zo erg lopen stressen om die trein die je niet hebt gehaald waardoor iemand moet wachten? Het is geen ramp om te wachten, en iedereen komt wel eens te laat. Waarom zo erg lopen stressen om die eerste date? Het is niet dat die stress ervoor zorgt dat de date sowieso goed gaat. En als het misgaat, wat dan? Dan stort niet je hele leven in.

Als je jezelf echt op de eerste plaats in je leven zet, ben je egocentrisch, en daar is niets mis mee! Al ben je egocentrisch, dan kan je je nog steeds in andermans gedachtes en gevoelens proberen te verplaatsen. Je moet echter niet egoïstisch worden, want niet de hele wereld draait om jezelf en je moet ook weer niet anderen uit het oog verliezen. Uiteindelijk draait het om de perfecte combinatie waarin je jezelf op 1 zet en nog genoeg moeite stopt in anderen.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Psychologie met de tag . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Niet zo stressen!

  1. Esra zegt:

    Over dates gesproken, ik heb er één 😮 En ik stress er niet voor 🙂

  2. Lauradenkt zegt:

    Bij mij ligt het niet per se aan anderen, maar aan mezelf. Ik ben streng voor mezelf en daarom moet ik dit en dat en nog veel meer van mezelf doen en daardoor ben ik gestresst. Dus ik ben al egocentrisch 😛

  3. Ik ben gelukkig niet zo’n stresskip.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *