Rustig aan doen!

Ik was nog een heel deel vergeten in mijn vorige blog, dus ik ga gewoon verder waar ik ben gebleven.

Als je rust hebt in je leven, heb je geen (of weinig, of precies genoeg dat je er geen last van hebt) stress in je leven. Die rust in je leven is op een makkelijke manier voor een deel te krijgen: door rustig aan te doen. Niet meer haasten om de trein te halen (maar lekker op tijd weg gaan), niet haasten als je vijf minuten later bent (maar lekker als je er eenmaal bent zeggen dat je rustig aan deed), niet om 7:30 opstaan zodat je om 7:54 uit de deur kan stappen om de trein van 8:02 te halen (maar lekker om 7 uur opstaan en om 7:50 de deur uit stappen, zodat je rustig aan kan doen), niet als je een uurtje thuis bent tussen twee afspraken de was willen doen, en de afwas, en willen strijken, en willen stofzuigen (maar geen van allen doen, of één kiezen, of heel misschien twee als er tijd zat is), niet met 8km/h door de stad wandelen (maar rustig aan doen en letterlijk half zo snel wandelen), niet vasthouden aan je todo-lijstje voor de dag als je na de lunch ziet dat je het niet gaat halen zonder haasten (maar lekker een paar puntjes overslaan, die paar puntjes kunnen morgen ook nog), enzovoort.

Rustig aan doen. Niet teveel hooi op je vork nemen. Jezelf niet straffen als iets een keer wat uitloopt of als je een keer te laat bent. En dan heb je rust, rust in je leven. En dan ben je minder gestressed en dus gelukkiger!

In de praktijk is het toch vaak nog heel verleidelijk om een keer gehaast te doen. Dat is niet erg, want als je gaat stressen omdat je een keer aan het haasten bent en je eigenlijk niet mag haasten, raak je alleen maar meer gestressed. Die ene keer maakt echt niet uit, niemand leeft perfect volgens de regels van gelukkig zijn.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Psychologie met de tag . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Rustig aan doen!

  1. Pauline zegt:

    Je hebt zeker gelijk Renze. Stressen is een valkuil voor heel veel mensen inclusief voor mij. Mijn valkuil is teveel willen doen in een korte tijd en mezelf geen rust gunnen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *