Over kinderen

Twee dingen die ik kwijt wil over kinderen.

Als eerste lijkt het erop alsof de hele wereld verplicht is om kinderen te krijgen. Zeker als je eenmaal een vriend(in) hebt en samenwoont, wordt dat vaak gevraagd (die ervaring heb ik niet bij mijzelf, maar wel bij anderen). Terwijl niemand écht verplicht is om kinderen te krijgen, niemand heeft de verplichting om ervoor te zorgen dat er precies even veel of meer kinderen op de wereld komen dan zijzelf eraf halen (2). Sterker nog: misschien zou het zelfs beter zijn als niet iedereen dat zou doen, zodat de wereld niet overbevolkt raakt. Zoals het nu is, is het prima te doen, maar dat is het waarschijnlijk niet meer als het vele meer dan dit wordt. En om op een gelijk aantal te blijven of zelfs te verminderen, moeten sommigen het ouderschap ‘opgeven’ als anderen 3 of meer kinderen nemen.

En om nog verder te gaan: kinderen zijn niet iets om zomaar even te krijgen. In kinderen moet je ongelofelijk veel tijd, moeite en geld stoppen. Kinderen zijn niet verwaarloosbaar. Kinderen kan je niet naar het asiel brengen (hoewel je in mijn ogen dieren ook niet naar het asiel moet brengen). Kinderen zorgen ervoor dat je héle leven er anders uitziet. En daar zou iedereen héél goed bij stil moeten staan voordat ze aan kinderen beginnen. Een relatie moet ook nog eens sterk genoeg zijn om goed om te kunnen gaan met kinderen. Als er al een hoop irritaties zijn die tot ruzies leiden zonder kinderen, dan wordt dat volgens mij alleen maar erger.

Dat was het weer voor vandaag.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Random met de tag . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Over kinderen

  1. Esra zegt:

    Ik denk dat ik er ook wel eens naar zou vragen bij mensen in die situatie maar dat wil niet zeggen dat ik vind dat ze verplicht zijn om kinderen te krijgen!

  2. Daan zegt:

    Als je er puur wetenschappelijk naar kijkt is het krijgen van kinderen enorm egoïstisch. Er zijn immers veel te veel mensen op de wereld, dus zou adopteren een veel logischer stap zijn. Aan de andere kant willen mensen natuurlijk iets van zichzelf achterlaten, dus is het krijgen van kinderen een manier om een familienaam in stand te houden. Uiteindelijk beginnen kinderen vanaf een jaar of 2/3 pas echt interessant te worden, dan is die jank en schijtfase voorbij!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *