Klein huis? Groot huis?

Mijn eigen huis is klein. Heel klein. De totale oppervlakte is 20m², waarvan 1m² voor de berging en ongeveer 2.5m² voor de badkamer. Dus blijft er 16.5m² over voor het echte gedeelte van het huis. Daarin staan een hoop spullen: kasten, mijn bed, een bank, mijn bureau en de keuken. Dat betekent dat er net genoeg ruimte is om heen en weer te lopen voor een meter of 5 als ik de badkamer meereken.

Voor het huis van mijn ouders geldt het omgekeerde: daar moet je zo’n beetje 5 meter lopen vanaf de bank als je de tv aan wil zetten. Of als je van de ene kant van de keuken naar de andere kant van de keuken wil lopen. Of als je van de wc naar de woonkamer wil lopen (en dan ben je nog maar net ín de woonkamer, laat staan dat je helemaal naar de bank toe moet lopen!).

Vroeger toen ik nog thuis woonde, vond ik het bijna vervelend dat ik elke keer zover moest lopen, of eerder: dat ik elke keer een trap op moest lopen als ik weer iets vergeten was mee te nemen van mijn kamer. Tegenwoordig zie ik dat helemaal anders, want doordat ik zo weinig moet (en kan) bewegen in mijn eigen huis, begon ik gewoon pijn aan mijn knieën te krijgen omdat ik ze niet meer genoeg strekte. Ook deels doordat ik veel minder sportte en daardoor alles een beetje vast begon te zitten. Maar toch, ik had dat gevoel nog nooit gehad als ik een tijd niet had gesport in het huis van mijn ouders.

Het is niet dat ik later een heel klein huis zou willen, tenminste niet als mijn huidige huis gecategoriseerd wordt als “heel klein”, maar ik ga sowieso proberen een huis te vinden waar ik iets van rondjes kan lopen. Stel dat ik ooit weer last krijg van mijn knieën, dan kan ik 100 rondjes van een paar meter lopen en dan zal de pijn vanzelf wel weggaan!

Of ik kan gewoon naar buiten gaan en een stukje door mijn woonwijk lopen, maar dan verpest ik het hele nut van deze blog en nu is hij al geschreven, dus dat ga ik mooi niet doen.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Klein huis? Groot huis?

  1. Daan zegt:

    Mijn studiootje is precies groot genoeg voor 1 persoon. Maar dat is dan ook wel alles :)

  2. Esra zegt:

    Hahaha. Geniale blog 😛

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *