Dilemma: M. en V.

Dit wordt een hele andere soort blog als hier normaal verschijnt, omdat ik nieuwsgierig bent naar wat mijn gemiddelde bloglezer zou doen. De situatie die ik beschrijf gaat niet over mijzelf en het doet er verder niet toe over wie het wel gaat. De situatie speelt wel echt, dus ik heb het niet zelf verzonnen. Ik sta ook compleet los van de situatie dus ik heb geen dubbele belangen of iets dergelijks. En diegene waar het dilemma over gaat, heeft mij toestemming gegeven om deze blog te schrijven. Voor zover alle saaie informatie vooraf.

Er is één man M. in het spel en één vrouw V., die elkaar al een paar jaar kennen en als gewone vrienden door het leven gingen. Tot er een dag komt waarop alles anders wordt, want V. vertelt dat zij het niet erg vindt als M. aan haar zit, terwijl ze dat wel erg vindt als andere mannen het doen. En dan heb ik het alleen over “voor de grap” aan elkaar zitten, zoals in elkaars kont knijpen (aan alle dertigplussers die dit lezen: dat is verre van heel ongewoon). Op diezelfde dag stelt V. voor dat M. bij haar blijft slapen en M. heeft daar geen problemen mee. Belangrijk detail: M. is maagd.

Een paar dagen later slapen ze samen bij M. en na die nacht is M. geen maagd meer. Dat herhaalt zich nog een paar keer binnen twee weken en in die tijd is V. gekomen met dat zij hem leuk begint te vinden. Zelfs zo erg dat het op verliefdheid lijkt, al heeft ze dat nog niet toegegeven. M. heeft heel duidelijk gezegd op meerdere momenten dat het geen relatie zou gaan worden, al vanaf voor de eerste keer samen slapen toen er niets gebeurde. M. vindt V. niet leuk en is ook niet verliefd. Er is wel een bepaald gevoel, maar dat is puur vriendschappelijk aldus M. Mijn observatie is dat M. niet echt open staat voor en relatie op dit moment met V., misschien omdat het uit een vriendschap is gegroeid en hij die vriendschap niet kwijt wilt, misschien door iets anders, maar ik ken hem niet goed genoeg om dat perfect te kunnen inschatten. En M. zelf heeft er niet echt een antwoord op als ik het hem vraag.

Op een gegeven moment, in die twee weken tijd, speelt het idee dat ze samen naar Parijs gaan voor een weekend. Ze hebben nog steeds geen relatie en gaan dat volgens M. ook niet krijgen, maar allebei vinden ze de aandacht en alles er omheen wel fijn. Met andere woorden: ze hebben eigenlijk alles wat een relatie is, behalve de naam. En ze hebben ook geen verplichtingen naar elkaar, dus als de één wil daten, dan mag dat van de ander. Dat idee om naar Parijs te gaan, wordt hoogstwaarschijnlijk ook werkelijkheid.

Zowel V. als M. hebben het niet vertelt aan de vriendengroep waar ze in zitten (ik zit niet in die vriendengroep). Ze verzwijgen het niet en proberen het ook niet geheim te houden, maar ze hebben niet de behoefte om het aan anderen te vertellen. Toen ik tegen M. zei wat hij zou doen als mensen uit hun gemeenschappelijke vriendengroep het te weten zouden komen, zei hij dat het hem niet uitmaakte, maar in mijn ogen kwam hij over alsof hij het liever niet wilde.

Uit het laatste gesprek tussen hun twee kwam naar voren dat V. zo door wil gaan zoals het nu gaat. Oftewel: een relatie zonder relatie die lijkt op friends with benefits, maar meer is dan dat. Ze wil echter niet het laatste honk betreden behalve in Parijs, om het niet te letterlijk te zeggen zodat Google niet opeens mijn blog als pornoblog ziet. Alles behalve het laatste honk vindt ze wel oké. M. is heel duidelijk geweest in wat hij wil en wat hij niet wil, zegt hij tegen mij en dat geloof ik ook van hem.

Nu is het dilemma: wat zouden jullie in zijn positie nu doen? Dat is namelijk wat hij van mij vraagt. En dan moeten jullie je allemaal even inleven in hém, dus niet zeggen dat je het nooit op de manier zou hebben aangepakt als hij zou hebben gedaan, want daar schiet hij niets mee op.

Om jullie een beetje op weg te helpen, een meerkeuzevraag (en het is toegestaan om 10 alinea’s argumentatie te geven bij je antwoord):
A: ik zou ermee stoppen om in ieder geval de vriendschap niet te verliezen.
B: ik zou ermee stoppen uit bescherming voor haar.
C: ik zou ermee stoppen omdat wat ze nu hebben zinloos is.
D: ik zou ermee doorgaan zoals zij het wil, maar niet naar Parijs gaan, omdat dat té close is.
E: ik zou ermee doorgaan zoals zij het wil.
F: ik zou alleen doorgaan als het alles of niets is, dus zonder eis dat het laatste honk alleen voor in Parijs is.
G: ik zou iets anders doen dan hierboven staat, namelijk…

Dit bericht is geplaatst in de categorie Random met de tag . Bookmark de permalink.

12 Reacties op Dilemma: M. en V.

 1. Lauradenkt zegt:

  Nou, ik vind de situatie sowieso heel raar. Als je regelmatige seks wil met een persoon, dan zou ik dat absoluut niet doen met iemand met wie je bevriend bent, want dat wordt ingewikkeld en de kans bestaat dat bij één van de beide personen (in dit geval meer bij de vrouw) meer gevoelens komen en dan is het: zeg maar dag tegen de vriendschap. Dus ik zeg allemaal niet doen, geen seks, geen Parijs, alleen vriendschap. En als je per se seks wil met iemand met wie je níet bevriend bent.

 2. Daan zegt:

  Ik zou precies het tegenovergestelde van C doen, want is in principe niet het hele leven zinloos? En dan bedoel ik niet het ‘van een flatgebouw springen’ soort van zinloos, maar in de zin dat we er allemaal op een dag niet meer zijn en op den duur ook niemand meer weet dat we bestaan hebben, dus wat belet het twee mensen om gewoon enorm van elkaar en van de situatie te genieten en maar kijken waar het schip strandt?

 3. shirley zegt:

  M. was maagd en toen niet meer… dus V. heeft hem ontmaagd? Wat is dan het laatste honk?

  Als ze al seks met elkaar hebben gehad is de relatie toch al veranderd? V. is voor M. niet meer hetzelfde nu hij weet dat zij hem leuk vind. Die kennis veranderd toch iets. En niet persé ten goede, aangezien V. hoop schijnt te houden dat er toch een relatie uit komt rollen, terwijl M. dat duidelijk niet wil. Hij kan er mee doorgaan, aangezien V. op de hoogte is van M. zijn gevoelens. Toch bestaat er een grote kans dat V. uiteindelijk met een gebroken hart eindigt, wanneer ze ook aan zichzelf toegeeft dat M. geen relatie wilt.

  De hele situatie doet me sterk denken aan de relatie tussen Charlie en Kate uit de tv serie Anger Management op Comedy Central. Hierbij zijn de seksen omgedraaid, maar het principe van een “relatie die geen relatie heten mag, maar het stiekem wel is” is daar ook aanwezig.

  • Renze zegt:

   Ja. Het laatste honk is precies wat je zegt, ze zijn dus nu een stap teruggegaan zeg maar.

   Als je heel precies kijkt is de relatie inderdaad al veranderd, maar dan kan je ook nóg verder gaan en zeggen dat alles een relatie veranderd. Zelfs al vraag je alleen maar hoe het gaat, of om nóg verder te gaan: zelfs als er één seconde voorbijgaat waarin niets gebeurd 😛 Hij bedoelt vooral dat de relatie niet wezenlijk is veranderd qua vriendschapsgevoel.

   Wat was de uitkomst van die serie? Ik heb hem niet gezien namelijk.

 4. Esra zegt:

  Als hij geen gevoelens voor haar heeft, dan optie B. Maar ik weet dat dat vanuit mijn positie makkelijk gezegd is.

 5. Sophie zegt:

  Ik zou voor A en B gaan. Ermee stoppen dus. Dit omdat het vroeg of laat met veel verdriet verkeerd zal lopen. Ik sluit me ook volledig bij Laura aan.

 6. m zegt:

  Dag mensen,

  Renze heeft me verteld over de blog en de reacties hierop. Vind het grappig om te zien hoe jullie naar mijn situatie kijken.

  Ik snap al jullie reacties en dacht zelf ook dat V uiteindelijk met een gebroken hart zou eindigen. Daarom ben ik vanaf het begin af aan duidelijk geweest in wat ze van mij kan verwachten. Twee dagen geleden heb ik een goed en lang gesprek hierover gevoerd en aangegeven dat het laatste dat ik wil is haar kwetsen of pijn doen. Ze weet voor 100% wat ze van mij kan verwachten en ik heb haar gevraagd of het niet beter is te stoppen, zodat ik zeker weet dat ze er geen gebroken hart aan over houdt.

  Ze antwoordde met dat het voor haar duidelijk is wat ik wil en dat ze het leuk heeft met mij. Dat ze dat niet op wilt geven. Het is haar keus ermee door te gaan.

  Vanaf het begin hebbwn we gezegd dat de vriendschap voorop staar en deze niet gaat leiden onder de situatie. Dit is ook niet gebeurd en verwacht ook niet dat dit gaat gebeuren. We praten veel en over allles

  Het enige waar ik bang voor ben is dat zij toch teveel gevoelens voor mij ontwikkelt en op dat moment dat niet durft te zeggen omdat ze niet wilt stoppen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *