Wat ik heb bereikt met twee maanden heel veel sporten

De afgelopen twee maanden heb ik elke week minimaal vier keer gesport (op één week na toen ik deels op vakantie was, toen was het ‘maar’ drie keer). In juni heb ik niet heel veel gesport, maar wel een klein beetje. In mei heb ik niets gedaan. In april heb ik een paar weken ook redelijk wat gesport. En daarvoor heb ik een half jaar niets gedaan. Dus begin juli was mijn conditie niet om over naar huis te schrijven, maar nu durf ik er zelfs een blog over te schrijven!

  • Ik heb in deze twee maanden ongeveer viermaal Alpe d’Huez beklommen, terwijl ik in het vlakke Zuid-Holland verbleef. Dat heb ik dus allemaal gedaan met een paar uitstapjes naar Arnhem, Nijmegen en de Vlaamse Ardennen.
  • Ik rijd nu zeker 3km/h gemiddeld harder dan begin juli.
  • Ik heb nog nooit zo hard in de heuvels gefietst als dat ik nu kan doen. Vorige jaren waren mijn gemiddeldes in de heuvels altijd onder de 23, nu rijd ik gemiddeld boven de 25!
  • Ik ben precies evenveel vet kwijtgeraakt als dat ik spieren erbij heb gekregen, aangezien ik 0 kilo ben aangekomen of afgevallen. Wat best knap is aangezien ik echt niet veel ongezonde dingen in deze twee maanden heb gegeten. Waarschijnlijk heeft het hiermee te maken.
  • Ik weet nu hoe het is om te vallen.
  • Ik weet weer hoe het is om af te zien zoals ik vroeger afzag toen ik nog atletiek deed, want ik ben weer gaan hardlopen. Ik kan je vertellen: het afzien op een fiets is héél anders dan wanneer je aan het hardlopen bent. Als je hardloopt wil je heel graag meer ademen dan je kan, maar op de fiets heb je daar helemaal geen last van. Op de fiets zijn je benen gewoon heel zwaar en kan je op een gegeven moment niet meer harder trappen.
  • Ik heb vorige maand 1200km gefietst! En deze maand ga ik over de 800, terwijl ik ook vijf keer heb hardgelopen, dus ik had makkelijk nog een keer boven de 1000 kunnen uitkomen.
  • Ik heb 10 KOM’s in de afgelopen twee maanden gehaald!
  • Maar het belangrijkste komt als laatste: ik heb heel veel plezier gehad, ondanks dat ik een aantal keer mezelf bijna voor m’n hoofd heb geslagen omdat ik weer een leuk idee had om lekker veel af te zien. Mijn hoofd is nog heel, maar mijn benen niet echt.
Dit bericht is geplaatst in de categorie Wielrennen. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Wat ik heb bereikt met twee maanden heel veel sporten

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *