101 doelen in augustus, 2013

Elke maand geef ik jullie een update met hoe het gaat, dit is de 26e! Op de pagina “101 doelen in 1001 dagen” staan al mijn doelen opgesomd.

101doelenaugustus2013021. Een maand lang elke dag bloggen (met kortere blogs dan normaal)
Voor als je het niet gemerkt hebt: dit is mij gelukt! Mijn blogs zijn gemiddeld iets korter dan normaal, maar niet zoveel korter als ik verwacht had. Op zich was het best te doen om elke dag te bloggen, voornamelijk doordat ik in nóg meer dingen blogonderwerpen zocht en doordat ik nóg minder stilstond bij waar jullie in geïnteresseerd zijn.

Eén van de redenen dat ik dit wilde doen, was natuurlijk om te kijken wat het zou doen met de statistieken. Niet dat het mij echt heel erg boeit hoeveel reacties en dergelijke ik krijg, maar ik vind het wel interessant om te zien wat dit soort veranderingen doen. Normaal gesproken krijg ik ongeveer 6 reacties per blog, deze maand maar 4. Per dag is dat wel meer, want deze maand waren het er dus 4 per dag en normaal gesproken zijn het er 3 per dag, maar ik had eigenlijk juist verwacht dat er gemiddeld gezien ook meer reacties zouden zijn. Ik had verwacht dat jullie het meer gewend zouden zijn om een blog van mij te zien langskomen en om erop te reageren. Niet dus. Per dag zijn er wel meer bezoekers gewest (ongeveer 50% meer) en ook meer paginaweergaves (ongeveer 60% meer). Daar iets zinnigs over zeggen is lastig, aangezien niet iedereen elke dag op mijn blog kijkt, dus als ik elke dag blog, zijn er mensen die af en toe van de laatste paar dagen de blogs lezen. Maar ja, hoeveel mensen zijn dat en hoeveel blogs lezen ze dan gemiddeld? Geen idee, en dat boeit me ook niet zo. Qua volgers ben ik er wel op vooruitgegaan, maar dat kan net zo goed toeval zijn.

Uiteindelijk komt het dus neer op één zinnige conclusie: als ik elke dag blog, krijg ik minder reacties per blog. En als een N=1 onderzoek statistisch onderbouwd zou zijn (wat het niet is): door elke dag te bloggen krijg je minder reacties per blog.

Dit bericht is geplaatst in de categorie 101 doelen. Bookmark de permalink.

2 Reacties op 101 doelen in augustus, 2013

  1. Esra zegt:

    Haha het klopt wel hoor, merk ik op mijn blog ook. Als je wat langer wacht krijg je wat meer reacties omdat gewoon niet iedereen tijd/zin heeft om elke dag langs te komen of alles bij te lezen als ze minder vaak komen. Er is natuurlijk wel een optimum ergens, want als je echt lang gaat wachten vergeet iedereen je blog steeds.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *