Tour de France: rustdag #2

Het tweede gedeelte van de Tour zit er alweer op! Ik heb ervan genoten, meer dan het eerste gedeelte, omdat ik te horen heb gekregen dat ik écht klaar ben met dit jaar (geen herkansing nodig). Dus kon ik volop genieten van mijn vakantie!

Voor de Pyreneeën
Eerst wint Cavendish net niet, maar de dag erna wint hij toch weer wel. Greipel is ook weer goed van de partij, aangezien hij samen met Cavendish deze twee dagen de top 2 vult. Rojas wordt helaas richting Lavaur slechts 7e, waardoor hij belangrijke punten voor de groene trui mist. Die heeft hij al gedeeltelijk goed gemaakt in de tussensprints en richting Lourdes, dus het komt nog wel goed met zijn groene trui in Parijs. Hoop ik.

In de Pyreneeën
Een hele mooie etappe als je alleen naar het profiel kijkt. Drie reuzen, met de Tourmalet daarbij. En een PRACHTIGE winnaar: Samu. Ik had het persoonlijk niet verwacht, aangezien hij altijd beter is op de laatste dag dan op welke andere dag dan ook. Zie maar zijn tijdrit overwinning in de Vuelta in 2007, wat ook zijn enige tijdrit overwinning is in zijn carrière. Ik had het wel verwacht toen ik hem in de achtergrond zag rijden samen met Ruben Pérez, terwijl de Belgische commentatoren zo blij waren dat Gilbert vooruit reed. Ja mensen, leet ook op Samu, want hij kan weer dalen! Hij durft het weer! Daar ben ik persoonlijk erg blij mee, al hoef ik hem niet te zien dalen. En hij wint. Prachtig. De Tour voor Euskaltel is al bijna geslaagd! Ze winnen nu in 4 grote rondes achter elkaar één of meer etappes (3 in de Vuelta van 2010, 2 in de Giro van dit jaar, nu 1 in de Tour, en Antón pakt er ongetwijfeld nog minimaal 1 in de Vuelta van dit jaar).

De rit over de Aubisque was een rit die mij wel heeft vermaakt. Hushovd die aanvalt op de Aubisque, maar dat hij overdonderd wordt door Roy en later Moncoutie. Vervolgens lijkt hij nooit meer terug te kunnen komen, terwijl het Moncoutie niet lukt om tot Roy te komen. En dan komt hij toch terug, met een gevaarlijk maar leuk spel met Moncoutie in de laatste kilometers. En hij wint met een solo!

Zaterdag gingen ze naar Plateau de Beille. Die rit heeft minder spektakel gebracht als ik had gehoopt. Alhoewel… Er zijn wel veel aanvallen geweest in de vlucht, die daardoor gedoemd was om te mislukken. Helaas, want er zaten een aantal leuke namen bij: Mollema bijvoorbeeld. Op de slotklim was het een spel van de Schlecks vs. de rest. De rest won, helaas. Daarna reed Vanendert weg op kousenvoeten. Samu ook nog en hij pakte weer een half minuutje terug. Mooi om te zien. Hij gaat héél erg goed zijn in de Alpen, hoop ik. Weet ik. Het moet! Hij gaat de Tour gewoon winnen.

Na de Pyreneeën
Er rest nog één rit om te bespreken: die naar Montpellier. Standaard massasprint waarin Cavendish wint. Verder niets bijzonders over te melden.

En verder?
Is er nog een Radioshack man uitgevallen: Klöden. En Leipheimer presteert niets meer door zijn valpartijen. Jammer voor het team. Gesink stelt teleur, helaas. Meer zit er niet in dit jaar door zijn valpartijen. Iedereen valt deze Tour, beetje jammer vind ik het wel, maar nu niets meer tegen te doen.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Wielrennen met de tag . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *