Goed gebluft

Een paar dagen geleden was ik in een wijk die ik niet kende. Ik ben er één keer met de auto doorheen gereden en één keer lopend uit gekomen, maar dat was het. Toen ik er lopend uitkwam, heb ik ook een deel over een voetpad gelopen en langs een straat die voor het verkeer was afgesloten van mijn kant. Dit zijn belangrijke details, dus goed onthouden.

Toen ik een paar dagen geleden dus weer in die wijk was, sprak iemand mij aan die in een busje zat. Hij vroeg aan mij of ik wist waar de Hema zat, want hij had een verkeerd huisnummer meegekregen en de hele wijk heeft dezelfde straatnaam, dus hij kon het niet vinden. Ik wist waar de Hema ongeveer zat, maar ik wist niet de precieze route, laat staan de precieze plek. Dus stelde ik asociaal voor: “ik wijs u de weg als u mij meeneemt, want ik moet daar in de buurt zijn”. Ik moest namelijk naar het station. Die weg die ik zou wijzen, wist ik op dat moment nog niet, want ik kende dus de wijk niet echt.

Eenmaal in het busje was er één twijfelmoment, maar toen zat ik gewoon scheef te kijken. De rest van de weg liet mijn richtingsgevoel mij niet in de steek: ik leidde hem naar de Hema en hij had niets door. De Hema zat toevallig genoeg precies aan de goede kant om mij direct bij de trap naar het perron van het treinstation af te zetten. En toen ik op het perron stond, zag ik de trein al aankomen.

Doordat ik mij in die auto gebluft heb en doordat mijn richtingsgevoel mij niet in de steek liet, heb ik dus een trein gehaald die ik lopend nooit gehaald zou hebben. Oftewel: dankzij goed bluffen was ik een half uur eerder thuis!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Goed gebluft

 1. Daan zegt:

  Zo zie je maar hoe poker skills ook buiten het spel handig kunnen zijn.

 2. Esra zegt:

  Haha zo blufte ik mij altijd door moeilijke tentamenvragen heen. Maar dat hoeft nu niet meer.

  Maar leg nu nog eens uit waarom die ‘belangrijke details’ zo belangrijk zijn? 😛

 3. Anne zegt:

  Haha! wat een grappig verhaal. Goed gebluft inderdaad, ik weet niet of ik dat zomaar gedurfd zou hebben 😉

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *