Veel mensen vergeten zichzelf

Af en toe vertellen of schrijven mensen over welk persoon ze het meest dankbaar zijn. De laatste tijd is dat een hype in blogland, waardoor ik binnen een paar dagen een hoop verschillende antwoorden heb gezien. Bij alle antwoorden komen voornamelijk drie mensen naar voren: ouders en de-wederhelft. Af en toe een ander random persoon, maar altijd een ander persoon. Misschien is het ook wel de bedoeling van de vraag om een ander persoon te kiezen.

Maar waarom kiest dan toch niemand, inclusief alle eigenwijze mensen van de wereld, zichzelf? Wie staat er altijd voor jou klaar? Jijzelf. Wie zorgt ervoor dat je ‘s ochtends opstaat, weer een keer gaat slapen, af en toe wat eet, iets vaker wat drinkt en je verplichtingen nakomt? Jijzelf. Wie was er op de allerslechtste momenten altijd bij je? Jijzelf. Wie was er bij de allergelukkigste momenten altijd aanwezig? Jijzelf. Met wie kan je, in gedachten of op papier weliswaar, altijd praten? Jijzelf. Wie heeft er eeuwige trouw aan jou beloofd toen je geboren werd? Jijzelf.

Natuurlijk zijn er hele belangrijke mensen in jouw leven die dicht in de buurt komen van de antwoorden hierboven, misschien zelfs wel heel dicht. Dat laatste beetje zal er alleen ergens aan schorten. En natuurlijk zijn niet alle vragen even belangrijk voor iedereen. En natuurlijk richt iedereen zijn of haar leven anders in.

Ik wil alleen maar aangeven dat er in jouw leven altijd maar één iemand op nummer één moet staan: jijzelf. Er is maar één iemand die jouw leven bepaald en maar één iemand die direct voelt wat jij voelt. En daarom zou je jezelf nóg beter moeten behandelen dan hoe je alle mensen behandeld die dichtbij je staan. Als je tegen anderen zegt dat ze fouten mogen maken, mag jij dat zelf dus ook. En als je tegen anderen zegt dat ze een keer een ontspandagje in de sauna in moeten plannen, moet jij dat ook bij jezelf doen.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Random met de tag . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Veel mensen vergeten zichzelf

  1. Daan zegt:

    Juist. Mee eens. Behalve die sauna. Daar hou ik niet van. Liever een cafeetje met een Duvel of zo!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *