Doe eens een week zonder bloggen

Het is hier twee weken stil geweest. Ik moet toegeven dat het de laatste tijd al wel vaker een paar dagen stil was, veel meer dan vroeger. Dat komt door mijn concentratiegebrek. En dat betekent niet dat ik mij helemaal niet meer kan concentreren, maar als ik een keer concentratie heb, gebruik ik het voor andere dingen (studeren voornamelijk). Als ik dan eens iets schreef, was het voor andere dingen dan mijn blog. Aan een gebrek aan onderwerpen ligt het niet, want die heb ik nog zat.

In de afgelopen twee weken heb ik een paar keer geprobeerd een blog te schrijven. Een paar keer had ik het scherm geopend waar ik nu ook in typ, had ik al een titel bedacht en soms zelfs een eerste alinea geschreven. Maar daarna hield het elke keer weer op. Ik heb dat voornamelijk de eerste van de twee weken geprobeerd. In de hele twee weken heb ik niet naar alle reacties gekeken die als spam waren gemarkeerd (waar nog wel eens een normale reactie tussen wil zitten). Ik heb mij niet druk gemaakt om: “oh waarom zijn er deze keer minder reacties dan gemiddeld”. Op een gegeven moment zette ik mij heen over het feit dat ik al even niet had geblogd en veranderde ik mijn denkwijze naar: “het komt wel weer een keer”.

Wij mensen zijn geneigd met heel veel dingen tegelijk bezig te zijn. We moeten studeren, werken, sporten, bloggen, andere hobby’s, sociaal doen met mensen, zorgen voor onze huisdieren, schoonmaken, boodschappen doen, enzovoort, enzovoort. Voor iedereen verschilt het wat (het meeste) stress oplevert. Voor mij werkt het heel goed om af en toe bepaalde soorten stress zoveel mogelijk te laten verdwijnen, voor zover dat kan. En dat heb ik de afgelopen twee weken gedaan met bloggen, zonder dat ik zo begon aan mijn blogvrijeperiode. De afgelopen week heb ik wel echt geleefd met het idee dat bloggen vanzelf weer komt en dat het er even niet toe doet.

En als ik het doe, waarom zou ik dan niet andere mensen vertellen? Want voor mij werkt het goed. Normaal gesproken met andere dingen, dit keer met bloggen. Ik sport soms ook wel eens een week niet als ik dat met mijzelf heb afgesproken. In elke vakantie doe ik minimaal een paar dagen helemaal niets aan mijn studie. Dus ik zou zeggen: probeer het eens een keer een week, niet bloggen. En daar hoort ook bij: niet reageren op reacties, zelfs nieuwe reacties niet eens lezen, niet kijken naar hoeveel volgers je hebt. En als je het echt goed wil doen, lees je in die week ook geen andere blogs als dat voor de stress zorgt van dat jij óók moet bloggen. Ik hoor vanzelf wel of het is bevallen.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Blog met de tag . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *