Verzorgende testosteronrijke mannen

Eergisteren fietste ik ergens op een industrieterrein in Nijmegen. Een prachtig fietspad, net nieuw, mooi asfalt, overal voorrang op auto’s met de uitzondering van één stoplicht. Bij één zo’n plek waar de fietsers voorrang hebben, had ik gisteren bijna een botsing. Een vrouw in een auto zat totaal niet op te letten. Ik kon nog nét op tijd remmen, maar zelfs dat had die vrouw niet door. Jammer genoeg reed ze daarna té hard weg om haar nog bij te halen en had ze niet eens door dat ik haar achtervolgde. Dus toen ben ik maar weer omgedraaid, boos op mensen die niet zitten op te letten in het verkeer, zeker als het gaat om punten waar zwakke verkeersdeelnemers voorrang hebben.

Gisteren deed ik een rondje Nijmegen met 6 testosteronrijke fietsvrienden. Natuurlijk maakten wij er een wedstrijdje van op de stukken dat het kon. Daarvoor ben je immers een testosteronrijke man: je moet bewijzen dat je beter bent dan al die andere testosteronrijke mannen. Op het einde ging het jammer genoeg opeens stortregenen dus moesten we de eindsprint schrappen, want veiligheid boven alles.

Toen het weer droog was en wij onze weg vervolgde, kwamen we op het punt uit waar ik eergisteren bijna onderuit was gegaan. Eén van de andere 6 reed een stukje vooruit. Tegen de andere 5 vertelde ik dat we even rustig aan moesten doen en even extra moesten opletten, want de dag ervoor was ik op dat punt bijna onderuit gegaan. Precies op het moment dat ik uitgesproken was, zag ik precies op het punt waar het mij de dag ervoor gebeurde, dat die ene die vooruit reed onderuit ging. Door een auto die geen voorrang had maar niet aan het opletten was.

Wat er toen gebeurde, had ik niet verwacht. Alle 6 van ons deden hun best om te zorgen dat alles zo goed mogelijk en zo snel mogelijk geregeld was. Toevallig genoeg was er een vrouw gestopt die arts was dus die kon goed helpen. En er was een vrouw gestopt die weetikhoeveel dekens bij zich had en dat was best handig, zo op het koude en natte asfalt. 112 werd gebeld, een ambulance kwam eraan, de politie werd erbij gehaald. En wij zes splitsten ons op in twee: ik en een ander gingen de auto van het slachtoffer halen, want hij kon sowieso niet doorfietsen doordat zijn wiel gebroken was. De overige vier bleven op de plaats van het ongeval en vertelden wat ze wisten tegen de politie, de ambulancemedewerkers en een journalist van de Gelderlander.

IMG-20140609-WA0016

De schade

Toen de auto gehaald was, was het slachtoffer al naar het ziekenhuis toe voor wat onderzoeken. En om nou met 6 man naar het ziekenhuis te gaan, is ook een beetje overdreven. Dus hebben we ons weer opgesplitst: de mensen die thuis waren opgehaald door het slachtoffer zijn samen met mij naar het ziekenhuis gegaan, want ik wist waar het was en woonde toch dichtbij. De rest is doorgefietst naar de auto’s en daarna naar huis gegaan. In het ziekenhuis bleek er uiteindelijk niets aan de hand te zijn behalve normale pijntjes: niets gebroken en geen vocht ergens, dus mocht hij naar huis. Nadat we wat hadden gegeten – want ja, het was inmiddels al een uur of twee na het fietsen en dan heb je toch echt honger – is iedereen goed en veilig thuisgekomen.

Achteraf gezien ben ik verbaasd over hoe goed we alles hebben geregeld en hoe verzorgend we zijn geweest als testosteronrijke mannen die elkaar vijf minuten daarvoor nog het liefste keihard uit het wiel reden om maar dat ene sprintje te winnen. Daar ben ik blij om, want nu weet ik dat als het mij ooit gebeurd, dat het helemaal goed gaat komen.

En oh ja, ik ben derde geworden van de zeven. Daar draaide het uiteindelijk natuurlijk allemaal om!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Wielrennen met de tag . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Verzorgende testosteronrijke mannen

  1. Nooms zegt:

    Jeetje dat is wel even schrikken! Gelukkig maar dat alles goed gekomen is!

  2. Esra zegt:

    Pff, wat een rotsituatie… Wel mooi dat jullie je er zo goed uit hebben kunnen redden met al jullie testosteron hihi.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *