Zelf kaassoufle maken

Na zelf frietjes gemaakt te hebben, moest ik natuurlijk ook proberen om er een snack bij te maken. En dat is echt heel simpel met een kaassoufle. Het is ook nog eens snel klaar: in een kwartier á 20 minuten.20151207_193929Nodig
– Eén plakje bladerdeeg per grote kaassoufle, eventueel een half plakje voor een kleine
– Kaas
– Paneermeel of broodkruimels
– Een ei (één ei is genoeg voor ongeveer 5 kaassoufles met één laag paneermeel, of 2 kaassoufles met twee lagen paneermeel)
– Frituurvet of olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
– Wokpan, kookpan of frituurpan
– Keukenpapier om de kaassoufle droog te deppen

Recept
1) Leg de bladerdeeg buiten de vriezer.2) Snijd plakjes kaas naar eigen hoeveelheid. Ik gebruik 2 lagen in het bladerdeeg.
3) Bij gekocht bladerdeeg: haal het plastic randje eraf. Die kant wordt de binnenkant, want die kant plakt.
4) Leg de plakjes kaas op het bladerdeeg in lagen en laat een kleine ruimte (2 á 3mm) over aan 3 kanten, en de helft over aan de 4e, lange, kant.
5) Vouw de bladerdeeg dubbel, druk de zijkanten plat, zorg dat alle lucht eruit is en vouw de platte zijkanten dan naar binnen voor extra stevigheid.
6) Klop een ei en bestrijk één kant van je kaassoufle. Doe daar paneermeel of broodkruimels op. Doe dit ook met de andere kant van je kaassoufle. Als je ervan houdt, kan je dit proces nog een keer herhalen.
7) Frituur de kaassoufle in ongeveer 5 minuten goudbruin aan beide kanten in 180 graden. Niet warmer doen, want dan barst hij open!
8) Dep de kaassoufle droog met een stukje keukenpapier

Dit bericht is geplaatst in de categorie Random. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *