Twitter

Veel mensen die ik ken staan negatief tegenover Twitter. Ze vinden dat het nutteloos is om te lezen dat iemand gaat eten of dat iemand op de wc op Twitter zit. Daar ben ik het helemaal mee eens, tenzij diegene die gaat eten anderen mee wilt hebben, of de wc-twitteraar iets doet wat je normaal niet zou doen op de wc (in dit geval dus niet op Twitter zitten). Alleen: hier draait Twitter niet om en dat wil ik graag verduidelijken.

Ten eerste: een negatieve trend, overgenomen van Hyves, Facebook of waardanook. Men noemt het FB (Follow Back): als ik iemand anders volg en hem ‘FB’ stuur, wil ik dat diegene mij terug volgt, want dan heb ik er maar liefst één hele volger bij. Woohoo! Word ik daar even gelukkig van! Vooral als het om mensen gaat die ik eigenlijk helemaal niet ken en dat het dus alleen maar gaat dat ik nóg iemand heb die mij volgt. Nou nee, daar moet je dus niet blij van worden, maar dat is het enige negatieve aan Twitter (op de mensen na die het verkeerd gebruiken).

Het is wél goed voor zo ongelofelijk veel dingen. Ik neem mezelf als voorbeeld: ik kan snel zien hoe het er aan toegaat in een willekeurige wielerwedstrijd, ik zie wat al mijn favoriete wielrenners aan het doen zijn (straks fietsen ze opeens een rondje door de buurt, dan moet ik er wel bij zijn natuurlijk!), ik kan makkelijk mensen aanspreken wat ze aan het doen zijn cq. plannen met ze maken (gratis), ik zie nóg sneller of er nieuwe blogs zijn, ik zie leuke en interessante random tweets voorbijkomen, enzovoort. Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik denk dat die opsomming al wel lang genoeg is. Je kan er dus ongelofelijk veel mee.

Je leest dingen als eerste, je ziet dingen als eerste, foto’s delen gaat op een makkelijke manier, je bepaalt zelf wie je volgt, je bepaalt zelf wat er langs komt, enzovoort. Alles ligt in jóuw handen! Wil je niemand volgen die je persoonlijk kent? Dan doe je dat. Wil je dat je baas niets van je tweets ziet? Dan blokkeer je hem (of laat je hem niet toe als volger en zet je je account op verborgen). Ja, het ligt écht allemaal in jouw eigen handen. Ik ‘unfollow‘ genoeg mensen: wielrenners, journalisten en ook ‘gewoon’ mensen die ik ken. Als ze niet interessant genoeg zijn, hoef ik ze niet te volgen en dat ligt alleen aan hunzelf (en mijn voorkeur).

Nou, dat zijn toch wel genoeg redenen om Twitter te gebruiken lijkt mij. Of laat ik er nog één noemen: je kan jezelf er gratis promoten aan mensen die geïnteresseerd in jouw zijn! Jeej voor Twitter!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Beta. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Twitter

 1. Henrike zegt:

  Leuk stukje! Ik vind twitter eigenlijk heel erg nutteloos, maar ik gebruik het toch 🙂

 2. Josee zegt:

  Haha leuk! 🙂

  Ik was eerst ook anti-Twitter, deels door de wc- en eettweets. Door een soort van weddenschap ben ik toch Twitter gaan gebruiken. Het kan best handig zijn en leuk. Je moet gewoon even door de saaie tweets heen prikken.

 3. Lauradenkt zegt:

  Inderdaad, mee eens! Het allerfijnste vind ik dat je mensen direct aan kunt spreken, waar ze zich ook bevinden. Er zit weinig ruimte tussen.

 4. Isabelle zegt:

  Haha leuk stukje 🙂 Ik twijfel nog steeds over twitter. Niemand die ik écht ken twittert maar het is wel weer handig in het blogwereldje.

  • Renze zegt:

   Er was ook niemand die ik écht ken die twitterde, maar ik heb het toch gewoon aangemaakt en mensen overgehaald om het ook te gaan doen! En dat werkt nog best aardig 😀

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *