Accounts verwijderen

Doel nummer 83 van mijn “101 doelen in 1001 dagen” lijst was: ‘Alle onnodige accounts verwijderen’. Ik heb hem inmiddels al uitgevoerd en het moeilijkste eraan was om mij al die onnodige accounts weer te herinneren. Toen ik dat had gedaan, en toen ik de helft ervan had verwijderd, begon ik mij te ergeren. Dat was niet goed.

Op veel websites (letterlijk de helft) heb ik een tijdje moeten zoeken naar de plek waar ik mijn account kon verwijderen. Elke keer dacht ik op een gegeven moment: “laat ik de zoekfunctie maar gebruiken”. En elke keer kwam ik ergens hetzelfde bericht tegen: “het is onmogelijk om je account te verwijderen”. Wat?!

Onmogelijk om je account te verwijderen dus. Na al die tijd dat ik geregistreerd was geweest, wilde ik zelf de controle hebben. Na al die tijd dat de meeste websites goede input van mij hebben gehad, zelf goed voor mij hebben ‘gezorgd’, wilde ik mijn account verwijderen. En dat kon dus gewoon niet. En niet één keer, nee, gewoon op de helft van de websites!

Ik ben een aantal leuke redenen tegengekomen, ten eerste de méést onzinnige: “als jij je account verwijderd, wat moeten wij dan doen met jouw input (posts bijvoorbeeld)?”. En dan verzinnen ze een standaard verhaaltje met dat het niet mooi staat als er opeens berichten ergens tussenuit zijn. Nee, dat is inderdaad niet mooi. En weten jullie wat! Er zijn al talloze websites wél slim geweest om een oplossing te bedenken: een ‘ghost’ account. Een account dat niet bestaat, maar waar wel dingen worden ondergebracht. Geef het de naam van de persoon die zijn account wil verwijderen, zet alles daarheen en klaar! Jippie, geen input kwijt, alles staat nog mooi en goed!

Ook kwam ik een aantal keer tegen dat zij blijkbaar wisten dat ik geen enkele goede reden zou hebben om mijn account te verwijderen. Nee, ik heb ook geen enkele goede reden om van bank te wisselen, of om een nieuwe provider te nemen, dus die moeten ook maar zeggen dat ik aan dat ‘account’ vast zit… Mensen, het is inmiddels al 2011, er is óveral wel een reden voor. Ik vond de accounts gewoon onzinnig, dus kunnen ze beter weg. Het is een beetje raar dat anderen voor mij gaan bepalen wat ik wel en niet mag doen met mijn ‘eigendom’.

Vooral de eerste reden is iets waar je eigenlijk wat verstand van zaken voor nodig hebt. Ik weet dat het niet moeilijk is om iets als een ‘ghost’ account te creëren, maar ik studeer dan ook Informatica en weet aardig wat van accounts en dergelijke af. De mensen die achter het bedenken zo’n reden zitten, spelen dus in op de kennis van hun (ex-)gebruikers. Of eerder op de kennis die ze niet hebben. En dat lijkt mij niet helemaal de bedoeling, want dat staat bijna gelijk aan voorliegen.

Ook typisch vind ik dat elke keer dat ik het wel kon, ik er zo’n 10x aan herinnerd werd dat er geen nadelen kleefden aan lid blijven… Nou, als ik iets wil verwijderen, dan maakt het mij niet uit dat er geen nadelen kleven aan het niet doen. Ik wil het nog steeds verwijderen…

Dit bericht is geplaatst in de categorie Beta met de tag . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Accounts verwijderen

 1. Lauradenkt zegt:

  Ja, het is echt een gedoe. Ik weet dat ze bij Hyves tachtigduizend keer vragen of je het zeker weet, daar word je ook gek van.

  • Sander zegt:

   Ik dacht eigenlijk dat ik m’n Hyves-account verwijderd had, maar hij bestaat nog steeds.

  • Renze zegt:

   Dan hoop ik dat je geheugen je in de steek laat, want als ze iets laten bestaan terwijl je het verwijderd hebt, zijn ze nóg slechter dan ik dacht…

 2. Liann. zegt:

  Pfff, ik zou er helemaal gefrustreerd van worden! Ik had het nog niet in de planning om accounts te verwijderen, maar nu laat ik ze zeker nog wel even bestaan 😉

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *