Verjaardag

Vandaag is het 12 oktober, de dag waarop ik jarig ben. Ik ben in 1990 geboren, en zoals iedereen weet is 2011-1990 21. Ik ben dus sinds vandaag 21 jaar!

M’n blog bestaat dus bijna alweer een jaar, nog 20 dagen! En dan? Eigenlijk niets, maar goed. De laatste paar maanden krijg ik steeds meer reacties en daar ben ik supergeweldigongelofelijk blij mee. Ik overdrijf niet. Echt niet. Geloof je me nog niet? Oke, ik geef toe, ik overdreef wel… In ieder geval: ik ben er wel blij mee! Dus vooral niet mee stoppen.

Ik als fan van getallen, fan van Excel én fan van statistieken, zal jullie mijn super geweldige grafiek laten zien die ik bijhoud. Vooraf: ik heb ervoor gezorgd dat de getallen ongeveer gelijk zijn, dus die 2500 klopt niet voor het aantal reacties (staat op 130).Tussen januari en half juni zijn er dus zeg maar heel weinig reacties geweest (om precies te zijn: 1), maar daarna is alles weer helemaal ingehaald! En ik krijg ook steeds meer bezoekers, nog leuker! Hopelijk zit er één bezoeker tussen al die 2344 die iets aan mijn blogs heeft gehad, dan is mijn missie geslaagd.

Voor de rest heb ik een aantal nieuwe dingen toegevoegd (ik houd mezelf lekker bezig): de categorieën ‘Blog‘ en ‘Kritiek‘ (komt ervan als er teveel onder ‘Random‘ valt…) en de tag ‘Examens‘. Ik denk dat het zo wel goed is, maar dat zei ik een paar maanden terug ook, dus ik kan niets beloven.

PS: bezoekers gaat om unieke bezoekers op één dag. Dus ik kom er elke dag en tel al voor 345, maar dan blijven er nog steeds 2000 over. Dit gaat dus niet over het aantal pagina’s (=aantal unieke keren per dag per pagina per persoon), of het aantal hits (=aantal keer dat een pagina bezocht wordt, nog meer als het aantal pagina’s dus). Ik zie nogal vaak dat mensen die getallen verkeerd interpreteren, niets mis mee hoor, je moet bijna achtergrondkennis hebben om het te snappen, maar ik dacht: ik leg het eens duidelijk uit. Of wacht, ik ga er gewoon een aparte blog over schrijven.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

12 Reacties op Verjaardag

 1. Lauradenkt zegt:

  Ik heb een andere statistiekending en daar is het gelukkig heel duidelijk te zijn wat unieke bezoekers zijn en wat hits.

  Maar gefeliciteerd met je verjaardag en ook gefeliciteerd dat het zo goed gaat met je blog 🙂

 2. Salwa zegt:

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

 3. Nicole zegt:

  Gefeliciteerd! En mooi dat je blog lekker loopt. Ik ben ook fan van statistieken haha, het ziet er altijd zo duidelijk en leuk uit 😛

 4. Liann. zegt:

  Gefelciteerd met je verjaardag!

 5. Muireann zegt:

  Heppie bursday (een dag te laat :p)

  Ik heb iets van statistieken dat het niet goed bijhoudt. Ik weet helemaal niet hoeveel individuele bezoekers er zijn 🙁 Ik wil google stats 😛

 6. Shirley zegt:

  Beter laat dan nooit: gefeliciteerd met je verjaardag!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *