Blogroutine

Ik bezoek de blog op lauradenkt.nl vrijwel dagelijks, dus dat ik daar ‘toevallig’ een bericht tegenkwam over haar blogroutine, is niet geheel toevallig. Ze had er ook bijgezet dat het een idee was dat iedereen mocht overnemen, dus bij deze! Normaal gesproken ben ik niet van het “neem het over”-principe, maar ik maak graag een uitzondering.

1. Ideeën bedenken
Ik heb geen vast moment waarop ik ideeën bedenk of een vast ritueel hoe ik dit doe. Het is eigenlijk vrij random, dus ik sta er nog steeds van te kijken dat ik zoveel ideeën heb. Als er iets in mijn hoofd springt, pak ik mijn telefoon en zet ik het erin (zodat ik het niet vergeet). En meer doe ik er niet voor.

2. Ideeën bewaren
Een idee dat in mijn hoofd springt, bestaat eigenlijk altijd uit een titel. Ik ben goed in titels bedenken van één woord met meerdere betekenissen, waarna ik erover schrijf op een manier dat zo min mogelijk mensen verwacht hadden. Ik vind het namelijk geweldig om niet standaard te zijn en zelf iets te lezen wat ik niet had verwacht. In ieder geval, terug naar het bewaren ervan. Ik heb een Word document met op elke pagina één titel, de categorie erachter en een hele lege pagina waar ik alles opschrijf wat ik wil. Meestal staat er alleen ‘Nog te maken’, wat eigenlijk vrij zinloos is (alles wat in het document staat moet ik nog maken). Soms schrijf ik een paar termen op, zoals bij deze het geval was: lauradenkt. Niet dat ik dat zou vergeten, maar nu weet ik zeker dat ik het niet kón vergeten.

3. Ideeën uitwerken
Dat Word document heeft een tijd heel erg vol gestaan (lees: meer dan 20 pagina’s, dus meer dan 20 ideeën), waardoor het uitwerken af en toe wat lang kan duren. Ik heb de laatste tijd alle ideeën uitgewerkt die er nog instonden, dus nu zijn er nog maar 2 pagina’s met dingen die ik nu nog niet eens kán doen! Jeej voor mij! Op een gegeven moment wil ik schrijven en kies ik uit het document één titel. Ik schrijf in één keer het bericht en haal de titel uit het document. Zo simpel is het! Soms Google ik nog wat voor wat meer inspiratie, maar daar blijft het ook bij.

4. Ideeën afmaken
Om alles af te maken beslis ik wanneer ik hem in ga plannen (soms doe ik dat al tijdens het uitwerken of net daarvoor, maar goed) en lees ik hem nog eens na. Dan moet alles goed genoeg zijn om onder mijn eigen naam op het internet te zijn. Zo niet, heb ik pech, maar dat is tot nu toe gelukkig nog niet voorgekomen.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Blog. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Blogroutine

  1. Lauradenkt zegt:

    Bedankt voor het vermelden! 🙂 En interessant om te lezen. Ik deed dat eerst ook, met een word-document, maar tegenwoordig zet ik het als concept in wordpress.

  2. Kimetc zegt:

    Interessant om te lezen! Ik ben daar altijd wel benieuwd naar, iedereen heeft toch een andere manier van werken. Ik werk weer anders, misschien ook maar eens in een blogje zetten?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *