Knipperlicht

Knipperlichtrelaties zijn relaties die het ene moment nog werken, maar het andere moment niet. Oh, wacht, daar wilde ik het niet over hebben. Nee, ik wilde het over het gewone knipperlicht hebben. Jeweetwel, die ene die op je auto zit die vrijwel niemand gebruikt.

En juist doordat vrijwel niemand hem gebruikt, geef ik hem de eer om op mijn blog te staan. Dat vind ik namelijk nogal irritant. Het is een heel simpel dingetje: als je links afslaat, doe je de hendel omlaag en als je rechts afslaat, doe je hem omhoog. Dit simpele principe wordt vrijwel bij iedereen in de eerste (!) rijles uitgelegd, omdat het zo simpel is. Het is een essentieel deel van je rijexamen, omdat het vrijwel de enige vorm van communicatie is met je medeweggebruikers.

Vervolgens halen mensen hun examen, gaan ze in hun eigen auto rijden en denken ze dat ze niet meer moeten knipperen. Zo van: “op dat examen was het alleen om te laten zien dat je het kan, maar als je je rijbewijs hebt, is het helemaal niet meer nodig”. Alleen begrijpen die mensen niet dat het gewoon in de wet staat, dat je je knipperlicht moet aanzetten als dat nodig is. Niet alleen als je van rijbaan wisselt, maar óók als je op een voorsorteervak staat of als je een rotonde op rijdt cq. verlaat. Ja mensen, altijd dus.

Doe het dan ook. Het is nogal irritant als ik tienmaal per keer dat ik auto rijd 5 seconde moet wachten omdat jij te lui bent om je knipperlicht aan te doen. Zeg dat ik 200x per jaar auto rijd (dat is 2 keer per week, en dan heen én terug). 200×5=1000 seconde. 1000 seconde=16 minuten en 40 seconde. Jullie verspelen dus ruim een kwartier van mijn tijd. En over de hele bevolking om je uit op: 500 (50 weken, 5x per week, heen en weer) x 5 (seconde) x 10 (maal per keer dat je auto rijdt) x 5.000.000 (miljoen) = 125.000.000.000 seconde = 2.083.333.333 minuten = 34.722.222 uur = 1.446.759 dagen = 3.963 jaar. En ik overdrijf niet (oké, behalve die 5 seconde per keer, maar de rest niet).

We verspelen per jaar dus ongeveer 4000 jaar. Alleen maar doordat jullie je knipperlicht niet gebruiken. Bedankt.

Dus gebruik je knipperlicht. Nogmaals dank!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Kritiek met de tag . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Knipperlicht

  1. Lauradenkt zegt:

    Oooh ZO ENORM IRRITANT. Vooral bij een rotonde. Zelf doe ik mijn knipperlicht wel altijd aan, goed he! (niet dat ik zo vaak auto rijd, maar toch)

  2. Isabelle zegt:

    Ik brak mijn hersenen over die laatste alinea met ál die cijfers, haha 🙂

  3. Liann. zegt:

    Ik kan er ook niet zo goed tegen als mensen hun knipperlicht niet aan doen. Zelf ben ik daar wel heel netjes in 🙂

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *