Geertje

Iedereen kent hem wel, die Geert Wilders. Voor als je hem niet kent (uhm, wat?): hij is de leider van de PVV (Partij Voor de Vrijheid), een politieke partij met een hoop zetels in de eerste én tweede kamer.

Eerst even vooraf: ik stem niet, omdat met mijn stem precies dezelfde uitslag is. Goed argument hé? Nee, vind je vast niet. En je vindt nu vast dat ik dan ook geen mening mag hebben over alles wat met politiek te maken heeft, want dan moet ik stemmen. Onzin dus, ik mag een mening hebben als ik dat wil, en NIET als ik stem. Of geldt vrijheid van meningsuiting niet voor mensen die niet stemmen…?

Waar het mij om gaat, is dat iedereen Geertje loopt te kleineren en zowat loopt uit te schelden. Hij is een asociale racist en weetikveel wat nog meer. Hij doet alles fout, zegt alles fout, mag überhaupt niets zeggen, …

En wat hij vooral niet mag, is anderen kleineren en uitschelden. “Doe eens even normaal” mag hij niet zeggen. Nee, want achter die zin zit zoveel kwaad! Dat is echt véle malen erger als iemand een asociale racist noemen! Of “schoothondje”, wat dacht je daarvan! Nee, het is echt niet in te beelden dat hij het zei met een grappige ondertoon! Nee, echt niet!

Dat vind ik nogal kortzichtig. Om een toepasselijke uitspraak erbij te halen: “doe eens even normaal”. Dankje.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Kritiek met de tag . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Geertje

  1. Lauradenkt zegt:

    Hmm nou ja, laat ik het zo zeggen: ik ben het niet eens met de meeste standpunten van de PVV.

    Daar laat het bij 😛

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *