Statistieken

Alweer bijna 2 maanden geleden begon ik erover, maar ik heb nou eenmaal een ‘schrijf-ver-vooruit’-principe, dus daarom is hij er pas nu. Een blog met een (korte) uitleg over statistieken, aangezien eigenlijk vrijwel nergens echt duidelijk uitleg erover staat. De termen zijn gewoon gekozen door de makers die alles ongelofelijk duidelijk vinden. Alleen dat vindt niet iedereen.

Ik heb in mijn post van mijn verjaardag al een korte uitleg gedaan over 3 termen: bezoekers, pagina’s, hits. Nu een uitgebreidere uitleg en nieuwe termen!

Bezoekers: dit gaat om het aantal unieke bezoekers per dag. Dus als jij vandaag en over 4 dagen weer komt, tel je als 2. Kom je vandaag tweemaal, tel je maar als 1. Het maakt niet uit hoeveel keer je ergens op klikt, het gaat gewoon dat je de website bezoekt.

Pagina’s: een uitbreiding van het aantal bezoekers, maar nu ook nog het aantal pagina’s erbij. Eén pagina is bijvoorbeeld mijn homepagina, dus waar je opkomt via http://www.achterliggendeboodschap.nl. Een andere pagina is als je op één blog klikt, of naar ‘Over de schrijver‘ gaat. Indien je die 3 dingen op één dag doet (home, één blog lezen én ‘Over de schrijver‘), telt het als 3. Als je daarna weer terug gaat naar home, telt het nog steeds als 3. Als je de dag erna terug komt en alleen naar home gaat, telt het als 4.

Hits: dit is geen moeilijk gedoe, gewoon het maximale getal wat je je kan inbeelden. Geen moeilijk gedoe over per pagina of per bezoeker; alles telt. Al surf je op één dag tienmaal naar mijn blog, tel je lekker als 10.

Unieke bezoekers: op de statistieken van mijn host staat nog een term, namelijk unieke bezoekers. Dit gaat per maand. In augustus van dit jaar had ik er 113, vorige maand … en in januari maar 29. Je kan er dus vanuit gaan dat er echt zoveel verschillende mensen op je blog zijn gegaan, dus dat is een goed getal om te vergelijken met andere websites (inclusief de duur van het bezoek en het aantal pagina’s dat ze bezoeken).

Om af te sluiten, één feitje: je kan nooit meer unieke bezoekers hebben dan bezoekers, je kan nooit meer bezoekers hebben dan pagina’s en je kan nooit meer pagina’s hebben dan hits. Zo simpel is het, ook heel loigsch natuurlijk

Dit bericht is geplaatst in de categorie Blog. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Statistieken

 1. Desi zegt:

  Ik vind mijn statistieken bijhouden echt zo leuk, vooral om te kijken waar mensen vandaan komen.
  Goede uitleg trouwens!

 2. Lauradenkt zegt:

  Ik wist het al, maar toch handig zo’n uitleg 🙂

 3. Liann. zegt:

  Ik ben hier niet zo handig in, dus dank je wel voor de uitleg 🙂

 4. Shirley zegt:

  Ik vond dat altijd lastig, bedankt voor de heldere uitleg. 🙂

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *