Metadenken: 3

Deze antwoorden zijn niet afkomstig van mij, maar van een anoniem persoon die ik gevraagd heb deze vragen te beantwoorden in het kader van ‘metadenken’! Zie het bericht ‘vooraf‘ voor meer informatie.

1. In welke taal/talen denk je?
Ik denk vrijwel altijd in het Nederlands, maar af en toe zoek ik naar een Engels woord in mijn gedachtes en daardoor denk ik ook in het Engels. Als ik iets in het Engels lees, denk ik er ook in het Engels over na, bijvoorbeeld bij de meeste dingen voor mijn school. Niet als ik afgeleid raak, want dan denk ik altijd juist weer in het Nederlands.

2. Hoe vaak denk je na?
Ik denk bíjna altijd na. Er zijn maar weinig momenten waarop ik niet nadenk, en die weinige momenten zijn zo zelden dat ik de laatste mij niet eens goed kan herinneren. Ik vraag mijzelf soms wel eens af hoe het zou zijn om niet altijd na te hoeven denken.

3. Hoe denk je na?

Op vrijwel alle mogelijke manieren. Vaak vormen woorden zich in mijn gedachtes, bijvoorbeeld als ik iets typ of zeg. Vaak denk ik na in beelden, bijvoorbeeld over een situatie uit het verleden of als ik nadenk over een mogelijke toekomstige situatie (die natuurlijk nooit daadwerkelijk gebeurd).

4. Hoe ontwikkelt een gedachte zich?
Het zijn eigenlijk heel veel losstaande flarden, die zich ontwikkelen zoals ik dat wil. Soms spreek ik heel vaak één woord uit in de hoop dat ik het vervolg op dat woord vind, soms ga ik van de hak op de tak naar een nieuwe totaal losstaande gedachte, soms zit ik juist héél lang over hetzelfde na te denken en soms gaat alles heel langzaam in elkaar over. Het is maar net wat ik wil eigenlijk, wat wel fijn is, want ik bepaal zelf helemaal waar ik over nadenk.

5. Wat is jouw laatste positieve gedachte die je wilt delen?
“Ik heb vrij vandaag, het is mooi weer, ik ga zometeen lekker sporten!” Dat werd ik blij van.

6. Als je een beslissing moet nemen, wie kiest dan: jouw gedachtes of jouw gevoel/onderbewustzijn?
Het ligt eraan wat voor beslissing. Meestal is het mijn gevoel/onderbewustzijn, maar als het een kleine beslissing is (bijvoorbeeld: wat ga ik eten), denk ik gewoon na over waar ik het meeste zin in heb. Al zal mijn onderbewustzijn dat wel van te voren hebben besloten.

7. Mis je iets als je denkt cq. zou je graag op een andere manier na willen kunnen denken?
Ik zou willen dat ik mijn gedachtes kon stoppen, zodat ik bijvoorbeeld niet hoef na te denken als ik aan het sporten ben. Dat is echt niet fijn als ik uitgeput ben én dan ook nog eens ga nadenken over dingen waar ik niet over wil nadenken. Ik probeer al best lang om het denken te stoppen, maar het is me tot nu toe nog niet gelukt.

8. Sluit je ogen na het lezen van deze zin, denk één minuut na (zonder stopwatch, anders is er een tijdsdruk), laat de gedachte zich afmaken en vertel ons waar je over nadacht!
Ik begon met nadenken over een notitie die ik heb gemaakt, die verwijst naar een aflevering van een serie. Ik heb die aflevering net teruggekeken en daar kwam niets in terug waardoor ik mij herinnerde waar de notitie voor was. Toen ik besefte dat ik het maar gewoon moest laten rusten (ik kan er toch niets aan veranderen, vooral niet als ik mezelf ga dwingen), dacht ik na over het boek dat ik gister heb uitgelezen. Ik vond het einde niet goed, juist heel teleurstellend eigenlijk. Ik dacht na over wat er na het boek gebeurd zou kunnen zijn, maar veel van die dingen waren niet zoals ik verwacht had en gewild zou willen hebben.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Vragen met de tag . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Metadenken: 3

 1. Kimetc zegt:

  Weet je wat me opvalt? Dat niemand bij die laatste vraag denkt: ‘Oh god, ik moet nu iets gaan denken en dan moet ik het op gaan schrijven, wat zal ik eens gaan denken, hm eigenlijk denk ik nu alleen maar aan wat ik moet gaan denken en opschrijven’.

  • Renze zegt:

   Waarschijnlijk hebben ze vooraf de vraag al gelezen en toen al gedacht: “dat moet ik straks niet gaan denken.” 😛

  • Muireann zegt:

   Dat viel mij ook al op! Dat was hetgeen ik wel ongeveer dacht toen ik de vragen voor de eerste keer las: ik zou alleen maar kunnen denken dat ik iets moet denken om het op te schrijven 😛

   Maar ook wel grappig is: ze denken allemaal de hele tijd, nooit stoppen ze met denken… Ik dacht dat ik de enige was die dat had al dat gepieker XD

  • Renze zegt:

   Dat dacht ik dus ook! Ik lees dat antwoord elke keer met de hoop dat niet iedereen hetzelfde is, maar elke keer word ik weer teleurgesteld… Misschien ligt het ook wel aan de mensen die ik heb uitgekozen, al zijn die wel heel verschillend.

 2. Lauradenkt zegt:

  Ik heb geen idee wie dit is!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *