Metadenken: 4

Deze antwoorden zijn niet afkomstig van mij, maar van een anoniem persoon die ik gevraagd heb deze vragen te beantwoorden in het kader van ‘metadenken’! Zie het bericht ‘vooraf‘ voor meer informatie.

1. In welke taal/talen denk je?
Meestal in het Nederlands, af en toe in het Engels en heel soms in het Frans.

2. Hoe vaak denk je na?
Vaak, altijd, te veel. Volgens mij kan ik gewoon niet niet nadenken.

3. Hoe denk je na?

Bij situaties, gesprekken, herinneringen etc. denk ik in foto’s, hetgeen speelt zich dan zeg maar voor mijn ogen af. Bij andere gevallen, zoals leren, denk ik in woorden. Het is echt een mengelmoes zou je wel kunnen zeggen. Vaak heeft het te maken met het feit of dat ik iets gehoord heb (dan worden het vaak woorden) of dat ik iets voor me zie (ook al gaat het dan ook over een gesprek dat ik gehoord kan hebben).

4. Hoe ontwikkelt een gedachte zich?
Poeh, die is moeilijk. Ik zou zeggen vanuit een redenering, een vraag, iets wat ik me afvraag, een gebeurtenis. Soms vanuit angst of geluk, vanuit inspiratie voor een verhaal en zo af en toe gaan de gedachtes met me op de loop en dan raak ik het spoor bijster.

5. Wat is jouw laatste positieve gedachte die je wilt delen?
Vanochtend dacht ik nog: Goh wat een vreselijke mensen heb je toch op aarde, maar gelijk dacht ik daar achteraan: precies de reden waarom ik er voor mijn vrienden wel moet zijn.

6. Als je een beslissing moet nemen, wie kiest dan: jouw gedachtes of jouw gevoel/onderbewustzijn?
Vaak mijn gevoel. Ze liggen nooit op één lijn en mijn gedachtes hebben nogal vaak een onlogische logica die voor mij heel logisch lijkt. Dan gaat mijn hart beslissen en daar ben ik ook niet altijd blij mee…

7. Mis je iets als je denkt cq. zou je graag op een andere manier na willen kunnen denken?
Ja, ik zou graag een knopje in mijn hoofd hebben waarmee je het standpunten waaruit je denkt kan veranderen. Vanuit een ander referentiekader, met nieuwe heldere inzichten, verbanden die ik (nog) niet kan leggen. Maar misschien kun je dit wel zelf ontwikkelen?

8. Sluit je ogen na het lezen van deze zin, denk één minuut na (zonder stopwatch, anders is er een tijdsdruk), laat de gedachte zich afmaken en vertel ons waar je over nadacht!
Ik dacht aan dit ik een vriendin mis, die altijd met de heldere invalshoeken komt zoals ik hierboven zei. En ondertussen zweefde dat door naar dat dit best wel interessant is om over na te denken. En dat ik moe ben. Dat ook. (Dit dacht ik trouwens in woorden, mocht je het je afvragen).

Dit bericht is geplaatst in de categorie Vragen met de tag . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Metadenken: 4

 1. Lauradenkt zegt:

  Hmm, ik denk een Belg (omdat deze persoon heel soms in het Frans denkt).

 2. Liann. zegt:

  Interessant om te lezen hoe verschillende mensen denken.

 3. Kim zegt:

  Ik vind het echt zo leuk om te lezen hoe andere mensen denken. Zo denk ik bijna uitsluitend in woorden, en moet ik me er echt op concentreren om in beelden te denken.

 4. wannabe zegt:

  Hoe ontwikkelt een gedachte zich?
  Poeh! wat een moeilijke vraag is dit … nooit over nagedacht. En als ik erover nadenk word het me te moeilijk 😉

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *