101 doelen in januari, 2012

Elke maand geef ik jullie een update met hoe het gaat, dit is de zevende! Op de pagina “101 doelen in 1001 dagen” staan al mijn doelen opgesomd.

069. 10 andere boeken als hierboven lezen [10/10]
Ik had het vorige maand bíjna gehaald, maar bijna is niet helemaal… Aangezien ik niets anders heb gehaald deze maand, geef ik mijn mening over elk boek dat ik heb gelezen. Al stelt dat niet heel erg veel voor met de hoeveelheid boeken die ik heb gelezen, maar goed.

Het Erfgoed: Eragon, Oudste, Brisingr, Erfenis (Christopher Paolini): ik had de eerste drie voor mijn verjaardag gekregen, dus die heb ik meteen uitgelezen. De laatste kwam pas een week of twee uit nadat ik de derde had uitgelezen, en dan duurt wachten best lang. Al vond ik de boeken eigenlijk niet heel erg goed, maar ik wilde weten hoe het afliep (en dat was ook niet heel erg goed). De serie is iets soortgelijks als Lord of the Rings en ik vind persoonlijk dat er niet genoeg moeite is gedaan om daar niet op te lijken. Plus vrij veel keuzes waren veel te standaard waardoor alles best wel heel erg voorspelbaar werd… Ach, ik vond het wel leuk om te lezen, en dat blijft het belangrijkste.

Het duister dat ons scheidt (Renate Dorrestein): de eerste van drie boeken die ik nog een keer wilde lezen. Niet omdat ik het de eerste keer zo leuk vond, maar omdat ik niet wíst of ik het de eerste keer zo leuk vond en waar dat dan door kwam. Ik heb ze voor school moeten lezen, dus het was sowieso al geen vrije keuze, en daar werden ze best wel heel erg gehypt. Deze vond ik wel redelijk goed.

De passievrucht (Karel Glastra van Loon): hier hoorde ik dus altijd iedereen over dat het zo’n goed boek was, vooral op school was het heel erg, maar ik vond het best wel heel erg voorspelbaar… Plus: ik vond de stijl ook niet zo fijn (maar ik heb hem wel uitgelezen).

De dochter (Jessica Durlacher): ik houd van dingen die je bijna vast hebt en dat ze dan tóch weer uit je handen glippen. Zegt genoeg, als je het boek kent.

Leuk zeg doei (Hanna Bervoets): een boek voor columns, columns van iemand die ik elke week lees in de Volkskrant Magazine (en met een reden). Zeker een aanrader als je blogs lezen leuk vindt/zelf blogs schrijft.

Of hoe waarom (Hanna Bervoets): het enige nadeel van dit boek vond ik de lengte, want het was vrij kort. Maar goed, voor de rest past het wel bij mij. Het einde is niet zoals je het had verwacht, tenminste, niet zoals ík het had verwacht. En ik ben meestal van de complottheorieën, die best goed passen bij dit einde, maar blijkbaar is het toch niet zo voor de hand liggend.

Lieve Céline (Hanna Bervoets): een laagbegaafde vrouw die fan is van Céline Dion. Niet iets waar snel een boek over geschreven wordt. Misschien moeten meer mensen dat maar eens doen.

Dit bericht is geplaatst in de categorie 101 doelen. Bookmark de permalink.

4 Reacties op 101 doelen in januari, 2012

 1. Naomi zegt:

  Oeh klinkt goed. Ben benieuwd naar de boeken van Hanna Bervoets.

 2. Lauradenkt zegt:

  Ja, die boeken van Hanna Bervoets heb ik ook nog nooit gelezen, daar ben ik ook wel benieuwd naar 🙂

 3. Muireann zegt:

  Jah! Iemand die mijn mening deelt over die boeken van Eragon! De schrijfstijl is helemaal niet goed en ik vind de boeken totaal niet origineel. En ik ben blij dat ik dat eens hoor van iemand anders ook!

  Mij zijn ze altijd aangeraden omdat ze zo goed waren. Maar ze zijn geschreven door een vijftienjarige wiens ouders toevallig een uitgeverij hadden en sorry, maar je merkt het…

  • Renze zegt:

   Mijn broer dacht ook dat ze goed waren (had ze van hem gekregen), maar blijkbaar is het ietwat overhypt. Jammer genoeg is het meestal het geval dat kinderen onevenredig van hun ouders profiteren en dat er dan veel minder naar hun eigen kwaliteiten wordt gekeken…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *