Minnaerthal

Lang geleden – november 2006 – kwam ik voor het eerst de Minnaerthal ingelopen, de hal waar je binnenkomt in mijn faculteit. Alles zag er keurig uit: een hoop zitplaatsen in ‘treinhokjes’ (zoals studenten ze noemen), hier en daar een klok, genoeg ruimte om te manoeuvreren, genoeg kapstokken én een prachtige vijver. Vooral die vijver maakte het plaatje compleet.

Een paar jaar daarna begon ik met studeren en liep ik wederom de Minnaerthal in. Nu vanaf de andere kant, waar (vrijwel) alle studenten naar binnen komen. Eerst een lange trap op en bovenaan gelijk naar links. Ik tuurde over het muurtje en zag een hek. Ik liep verder en zag geen vijver. De vijver was weg…

Niet alleen ik vond dat jammer, nee, mede net-beginnende-studenten waren het volledig met mij eens. Waar was die vijver? Onze mentoren (tweedejaars studenten) vertelden het ons: “hij is drooggelegd door een lek”. Mooi, dan kon hij snel weer terugkomen!

Dat was niet het geval. Na elke vakantie hoopte ik dat ik geen hekken meer zag, maar het gebeurde niet. Meer dan twee jaar later kwam ik een bericht op DUB tegen: de hekken rond de vijver zouden weggaan! Hoera! De vijver kwam niet terug, nee, dat niet. Er kwam iets beters terug: kunstgras, een tafelvoetbaltafel én nieuwe zitplekken. Vooral met die laatste was ik blij, want een zitplaats vinden in en rond de Minnaerthal is nooit gemakkelijk geweest.

Al gelijk op de eerste dag in de vernieuwde Minnaerthal had ik een zitplaats! Niet helemaal naar een ander gebouw lopen alle verdiepingen afgaand, niet in de kantine gaan zitten zonder stroom, niet meer twijfelen waar de beste zitplaats is. Nee, ik weet wel waar ik de komende jaren zit!

Er is wel één klein minpuntje: dit is een tijdelijke oplossing en speciaal geregeld voor de open dag. In de toekomst gaat de hal waarschijnlijk als entree werken naar een nieuw gebouw. Misschien, heel misschien, komt daar een nóg betere vijver in terug, inclusief drijvende stoelen mét stopcontact! Ik hoop het.

Bron: DUB, http://www.dub.uu.nl/

Dit bericht is geplaatst in de categorie Beta. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Minnaerthal

  1. Lauradenkt zegt:

    🙁 Mijn faculteit heeft geen vijver én geen tafelvoetbaltafel. Ik denk dat ik maar in actie moet gaan komen!

  2. Liann. zegt:

    ‘inclusief drijvende stoelen mét stopcontact!’

    Dat lijkt me wel wat! Ik zal voor je duimen ;)’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *