Eén week

Soms heb ik van die ideeën die ik niet in de kast moet laten liggen, maar gewoon gelijk moet uitvoeren. Zo ook nu. Ik dacht namelijk: “laat ik eens één week uit mijn leven nemen en die op mijn blog zetten”. Nu is deze week niet geheel willekeurig, maar hij is zeker het uitlichten waard!

PS: het is wel íets langer geworden dan ik had gedacht…

Maandag
Planning: college van 9-1, vergadering van 3-5, college van 5-7
Ik had moeten beginnen met een werkcollege, maar ik was moe en ik vond dat ik de opdrachten beter dinsdag kon maken nadat ik het boek had doorgelezen. Toevallig ging het college over iets wat niet bij het tentamen van woensdag hoorde, dus kon ik die net zo goed ook overslaan (dit doe ik normaal amper, maar deze week toevallig wel). Dus ik verzette mijn wekker om 7 uur naar 8:30, stond op, deed niet veel, werkte eens aan een project en rond 2 uur ging de tijd zo snel dat ik mijn trein bijna miste.

In de trein besefte ik mij dat ik eerder weg had moeten gaan, aangezien colleges beginnen om 15:15 en de vergadering om 15:00. Gelukkig ging de bus snel en was ik er net iets na 3 uur, waarna we 2 uur lang hebben gepraat over hoe we verder moeten gaan met ons project. Best handig om die uren te kunnen opschrijven, want het is niet eens saai (eerder zelfs leuk). Totaal moet ik eigenlijk 410 uur halen voor het project (15ECTS), maar onze begeleider vindt 300 uur minimaal al genoeg. Ik zit nu op 215, zo’n 20 uur voor op het schema om 300 uur te halen.

Daarna het geweldigste college ever: van 5 tot 7. Gelukkig is het vak nog wel interessant, dus valt het al bij al nog mee. Het eerste uur was het gewone stof, waarna het tweede uur ging over het tentamen van donderdag. Dat was gelukkig al na een kwartier klaar, dus kon ik een trein eerder halen en was ik ‘vroeg’ (lees: half 8 ) thuis! ‘s Avonds nog wat gedaan voor mijn project en daarna gaan slapen.

Dinsdag
Planning: zoveel mogelijk doen voor het tentamen van woensdag
Nou, daar is dus niets van terechtgekomen. Tenminste, het is bij een uur of 4 gebleven, terwijl ik eigenlijk veel meer wilde doen. Ach, er is één excuus: mijn discipline om leerstof door te lezen als ik het al druk heb, is altijd al laag geweest. Tegen het eind begon ik het wel steeds beter te snappen, wat ook maar goed was. Het echte einde was om half 3, en ik stond op om…

Woensdag
Planning: tentamen van 11 tot 1, vergaderen van 1 tot 5
…8 uur. Erg praktisch voor een tentamen! ‘s Ochtend nog een aantal dingen doorgenomen en daarna het tentamen gemaakt. Het ging niet slecht, ook niet goed, maar iets er tussenin waar ik tevreden over ben.

Daarna lopend naar de (algemene) vergadering toe, die voor het eerst kort duurde. Normaal is de twee uur die ervoor staat niet genoeg, maar nu waren we in 45 minuten al klaar! Vervolgens nog een vergadering met de technische mensen van ons project, waarna ik om 4 uur naar huis kon.

En thuis had ik weer geen discipline. Dit keer werd het 1 uur, wat nog best meeviel, en ik heb veel minder gedaan dan ik wilde doen, wat altijd gebeurd bij mij.

Donderdag
Planning: tentamen van half 9 tot half 11, afspraak met de bibliotheek om half 2 en daartussen aan een practicum werken
Opgestaan om half 7, dus de laatste twee dagen maar 11 uur slaap, niet handig als je twee tentamens hebt! Ach, eigen schuld. Dit tentamen ging wel goed, al dacht ik bij de eerste vraag: “huh, welk artikel heb jíj het nou weer over? Ik heb geen artikel gezien.”, maar de rest van de vragen waren ‘simpel’.

Daarna aan het practicum gewerkt voor dat vak, wat nog best leuk is ook. Ik moet een mierenkolonie besturen naar een totale overheersing van ‘de wereld’, en dat maken we steeds ingewikkelder. We begonnen simpel met: “ja mier, doe maar iets”, maar al snel werd het: “zoek voedsel of eten ofzo, de rest bepaal je zelf maar” en vandaag kwam het tot het niveau: “hé kolonie, ik vertel je wat jullie met z’n allen moeten doen en dat zoeken jullie samen maar uit”. Binnen een paar weken (lees: als we het practicum moeten inleveren) bepalen wij precies wat ze doen en zijn die mieren superslim (tenminste, lijken ze superslim).

Een uur of vier later konden we naar de bibliotheek lopen. Daar hebben we gepraat met drie ‘belangrijke’ mensen van de bibliotheek die ons keurig hebben verteld dat alles wat we tot nu toe gemaakt hebben met het project al bestond. Dag 2000 uur! Ach, we hebben er natuurlijk wel wat van geleerd, maar het is niet erg handig. De mensen zelf waren erg aardig en het gesprek ging erg goed, al hebben we er niet direct iets mee ‘bereikt’. We hebben wel geregeld dat als onze opdrachtgevers geld beschikbaar hebben voor de lange termijn (zeg, een jaar of 5 á 10, waar dat nu maar tot 2013 is, wat niet erg praktisch is, wat die mensen van de bibliotheek ook meermaals nogal benadrukt hebben (“het is wel leuk dat ze jullie dit laten maken, maar ze hebben helemaal niet nagedacht over de toekomst, want jullie zijn op een gegeven moment gewoon klaar”)) én één of twee mensen van ons willen garant staan voor het onderhoud ervan, dat zij dan een (bij)baan aanbieden. Best goed geregeld al zeg ik het zelf, al ben ik er niet echt (of eerder omgedraaid) geïnteresseerd in, maar dat terzijde.

‘s Avonds moest ik eigenlijk aan het project werken om te zorgen dat de tweede versie opgeleverd kon worden, maar ik was een beetje heel erg moe, dus ben vroeg m’n bed in gedoken.

Vrijdag
Planning: naar de bruiloft van m’n neef
En toen keek ik ‘s ochtends in mijn mail en was de projectleider boos. Dus toen heb ik mijn best gedaan zoveel mogelijk bugs op te lossen, zoveel mogelijk dingen goed te zetten, alles netjes in ons ‘hier-houden-wij-onze-bugs-en-alle-andere-taken-die-nog-gedaan-moeten-worden-bij’-systeem te zetten en iedereen op de hoogte te stellen van wat ik allemaal wel niet uitgevoerd had (*kuch*)! Ondertussen ook nog m’n ouders weggebracht naar de receptie vooraf van de bruiloft en gekozen om niet naar de bruiloft zelf te gaan (ik had gedacht dat m’n broer daar wel heen zou gaan, maar die ging alleen naar de bruiloft achteraf, dus dat kwam mooi uit in mijn tijdsschema).

Om vier uur richting de metro om m’n broer op te halen en daarna op naar de bruiloft! Wat gepraat met (ex-)familieleden, de bruid(egom) en weer op weg naar huis. Dat krijg je met een receptie die anderhalf uur duurt… Of het ligt aan mij, of dat is vrij kort. Zal wel aan mij liggen.

(Bijna) thuis aangekomen bedacht ik mij dat ik nog eten voor morgen moest hebben, dus ben ik dat gelijk gaan halen. Toen was ik echt thuis en wist ik dat het opleveren van het project goed was afgelopen, dus kon ik rustig tv kijken en voor de rest zo weinig mogelijk doen. Waarna ik dit weer ging updaten vanaf dinsdagavond en ik dacht: “laat ik eens kijken of er al een cijfer online stond”. Die stond er en toen was ik blij, want ik had een 7 voor die van woensda!

Zaterdag
Planning: naar een veldrit in Essen
Oftewel: op zaterdag ‘vroeg’ (lees: 8 uur) opstaan, snel-snel alles klaarmaken (inclusief laarzen zoeken) en mijn mede-wielerfanaten ophalen, op weg naar het verre Essen in België (het is net over de grens bij Roosendaal). En daar een geweldige cross zien, voor het eerst dit veldritseizoen modder! Dat is waar veldrijden uiteindelijk om draait, dus we hadden het goed getroffen. Twee foto’s om te laten zien hoe erg het was:

Ik ben links, voor als je nieuwsgierig was. Over die rechtse foto is nog iets leuks te vertellen: het voelt héél raar aan om in een plas met water te gaan staan en geen natte voeten te voelen, aangezien ik dat gewend ben. Het was dus even wennen om te ‘durven’ stappen op natte plekken (en in diepe modder).

Rond half 6 was ik weer thuis. Ik parkeerde de auto, stapte de deur uit, stak over en liep bijna tegen een kat aan! Oeps, stomme ik. Jammer genoeg was mijn plastictas té angstaanjagend om de kat nog naar mij toe te laten komen… Thuis nog wat aan m’n project gewerkt en daarna zo weinig mogelijk gedaan.

Zondag
Planning: veldrijden kijken op tv en werken aan school
Dat veldrijden kijken op tv kwam wel goed, al was het wel jammer dat ik er niet zelf bij was… We wilden eigenlijk ook naar deze veldrit gaan, omdat het in Namen was en daar zijn we op vakantie ook geweest, dus konden we mooi in hetzelfde hostel gaan zitten, maar dat hostel was al vol. En het zou best duur worden om naar ene hotel te gaan én benzine te betalen én entree (voor zaterdag was het 10 euro, maar deze was 15 euro) én eten+ drinken. Dus deden we het maar niet.

Dat werken aan school kwam niet goed. Nouja, ik heb wel íets gedaan, maar niet zoveel als ik wilde doen.

‘s Avonds sloot ik mijn desktop en laptop af, liep ik naar de badkamer om in bad te gaan en besefte ik mij dat ik dit nog niet klaar had. Dus zat ik in bad na te denken over wat ik allemaal gedaan had, stapte ik uit bad, typte ik dit en ging ik slapen (denk ik).

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *