Lief achterlicht

Lief achterlicht,
Vandaag was onze eerste ontmoeting, precies op de dag dat ik zeven jaar ben geworden. Mijn nieuwe supercoole fiets hoort bij jou, in plaats van andersom. Voor mij ben jij veel belangrijker. Jij geeft mij licht in de duisternis en veiligheid als het gevaarlijk wordt.

Lief achterlicht,
De hele avond brandde je, zonder te klagen. Je ging zelfs automatisch aan toen het donker werd, “zodat je hem niet kan vergeten” zei mijn mama. Super leuk, dat had ik nooit verwacht! Bescherm je mij de volgende keer weer?Lief achterlicht,
Alweer de tweede keer dat je aan ging, dit keer stond je in de schuur en was het ‘s ochtends vroeg. Best koud hé, daar in de schuur? Ik mag van mama geen dekentje over je heen doen, want ze zegt dat je geen gevoelens hebt. Ik weet wel beter!

Lief achterlicht,
Het is al een tijdje geleden dat ik aan je schreef, ik praat veel liever gewoon tegen je! Het is nu elke week donker als ik van de voetbal naar huis fiets samen met mama en elke keer schijn je weer. Knap hoor, zo voor mij klaarstaan.

Lief achterlicht,
Ik heb een naar voorgevoel over vandaag, help jij mij door deze donkere dag heen?

Lief achterlicht,
Die stronk was niet zo lief voor je, de jongen die hem gooide ook niet. Hij was boos op ons, want we wilden niet met hem samenspelen. Hij schiet de bal veel te hard want hij is al negen en dat doet ons pijn, maar dat snapt hij niet! Ik dacht dat hij weg was. Toen gingen wij naar huis en was hij daar opeens weer, met die boomstronk. Ik fietste zo hard als ik kon, maar meneer Stronk raakte je en jij ging kapot. Allemaal geknetter van dat plastic van jou. Nu doe je het niet meer…

Lief achterlicht,
Ik mis je, kan je niet terug komen?

Het gooien van de boomstronk zag ik een paar dagen geleden gebeuren, de rest is fictief.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Fantasie. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Lief achterlicht

 1. Lauradenkt zegt:

  Ach gossie. Ik vrees dat mijn achterlicht het al een tijdje geleden begeven heeft.

 2. Liann. zegt:

  Jeetje… wat rot voor je achterlicht. En voor jou dat je hem zo mist…

 3. Shirley zegt:

  Mijn achterlicht (en met name mijn voorlicht) deden het prima, tenzij ik echt in het donker moest fietsen en er politie stond te controleren… Een keer was mijn voorlicht episch bezig door zwak te branden. “Ja meneer Agent, hij brand toch echt wel hoor”. Ik mocht doorfietsen en was heel trots op mijn voorlicht.

  • Renze zegt:

   Ik heb nu met een achterlicht hetzelfde, maar ben te lui om een nieuwe te kopen. Ik moet echt eens een betere plek vinden dan in m’n jaszak waar hij heel vaak aanstaat, want dat werkt gewoon niet.

 4. Kinga zegt:

  Haha, leuk geschreven!

 5. Marc zegt:

  Je kan je achterlicht verlopen uitlaten s’avonds. Politie beboet niet meer! 😀 Heeft ie een beetje rust.

 6. Leuk geschreven! Mijn achterlicht is al een tijdje gedoofd en sindsdien maar ik gebruik van een knipperend goedkoop surrogaatlampje. Misschien toch maar eens naar de fietsenmaker gaan… voel me wel een beetje schuldig nu.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *