Ben ik dik, vraagt een vrouw

Als een vrouw vraagt of ze dik is, of dat een bepaald kledingstuk hun dik maakt, zijn er vier antwoordmogelijkheden:
“Ja.”
“Nee.”
“Weet ik niet.”
“Geen antwoord.”

De laatste optie kies ik altijd, omdat geen van de andere drie opties goed is.

De derde optie wordt – voor zover ik weet – eigenlijk nooit gekozen. Gelukkig maar, want voor een vrouw is dat keihard “NEE”.

De tweede optie lijkt de beste optie, maar er is een grote kans dat de vrouw jouw eigenlijk niet echt gelooft, ook al zegt ze van wel. En dat ze achteraf gaat denken dat je haar voor zat te liegen zodat ze zich wat beter zou voelen. En dan word je in haar gedachtekronkels naar beneden gepraat en is ze drie weken boos op je. Weg beste optie.

De eerste optie is, hoewel het héél erg eerlijk kan zijn, geen goede optie. Dan denkt de vrouw gelijk dat ze echt dik is (als ze vindt dat ze dat niet is) of, als ze vindt dat ze wel dik is en jij dat altijd tegen spreekt, ze gaat het tegen je gebruiken omdat je nu één keer hebt gezegd dat ze dik is (wat niet zo is, maar zo heeft ze het nou eenmaal geïnterpreteerd).

Met andere woorden: de laatste optie is de beste: “geen antwoord”. Hoewel vrouwen dan de neiging hebben om te gaan ‘dreigen’ met iets als: “als je niet antwoord, ga ik er vanuit dat je me dik vindt, dus je kan maar beter antwoorden”. Misschien is dat wel zo, misschien wel niet, maar zolang jij niet antwoord, kan ze nergens vanuit gaan, want ze weet het niet. Haar dreigement is alleen maar bedoelt om jouw te overtuigen. Niet op ingaan dus! Echt niet op ingaan! Ook niet na tien dreigementen! Ook niet na honderd! Ook niet na een uur genegeerd worden op Whatsapp! Op een gegeven moment komt ze tot bedaren (meestal, neem dit niet aan als garantie en stel mij niet verantwoordelijk als het niet gebeurd).

En ja, niet elke vrouw denkt zo, maar wel de meeste. En nee, ik geef ook na deze blog geen antwoord op de vraag of je dik bent, dus vraag het ook niet!

Niet alles is serieus bedoelt wat hier staat. En ik vind vrouwen nog steeds aardig, ook nadat ze mij ‘de’ vraag hebben gesteld.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Random met de tag . Bookmark de permalink.

12 Reacties op Ben ik dik, vraagt een vrouw

 1. Fleur zegt:

  Volgens mij moet het keihard “JA” zijn. 😉 En verder krijg ik gewoon graag eerlijk antwoord als ik het aan iemand vraag, of dat antwoord nou positief of negatief is.

 2. Lauradenkt zegt:

  Ik vind de laatste ook geen goede optie, want dan ga je het zelf invullen en dan kom je sowieso op ‘Ja.’ uit, want dan denk je dat hij het niet durft te zeggen ofzo.

  Ik zeg wel eens voor de grap ‘NOEM JE ME NOU DIK’ tegen mijn vriend als hij iets randoms met het woord ‘dik’ erin zegt, maar serieus vragen of hij me te dik vindt? Nein.

  • Renze zegt:

   Maar dat zelf invullen kan helemaal niet!!! Je weet niet wat hij vindt, want hij geeft geen antwoord. Daar moet je mee leren leven, dat je soms niet alles weet wat je wil weten 🙂

 3. shirley zegt:

  Als de mensheid nou gewoon leert dat dik niet gelijk staat aan lelijk, worden er al een heleboel van zulke drama’s bespaart.

 4. Hahahaha!
  Er is trouwens een verschil tussen ‘dik zijn’ en ‘kleding die je dikt maakt’. In bepaalde kleding zie je er nu eenmaal net even dikker, of juist dunner uit dan je bent.
  Verder sluit ik me helemaal aan bij Shirley.

  • Renze zegt:

   Volgens mij kan een vrouw dat zelf veel beter beoordelen dan een ander. En al helemaal als de vrouw mogelijk boos wordt 😛

 5. Sas zegt:

  Haha leuk stukje!

 6. Esra zegt:

  Dit soort problemen gaan mijn petje te boven hoor. Punt één ben ik niet dik, punt twee zorg ik dat ik niet dik word, punt drie kan ik zelf in de spiegel kijken, punt vier als je kleding gaat passen gaat het niet om dik, je moet gewoon kijken of je figuur goed uitkomt (ook als je dun bent) dus vraag daar dan naar.

  Ik geef toe dat ik geluk heb met mijn figuur, maar die laatste drie dingen kunnen andere vrouwen ook dus niemand zou die vraag moeten stellen. Opgelost.

 7. Fred zegt:

  Een bepaald kledingstuk maakt je niet dik. Die grote zak friet met mayo wel.
  Maar ik zou gewoon voor optie 4 gaan, lijkt mij the safe way.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *