Eerlijkheid #2

Naar aanleiding van mijn eerste blog over eerlijkheid, waarin de laatste alinea als volgt was:

Door dit alles geef ik al mijn super geweldige lezers (ik ben eerlijk, echt waar. Oké, misschien overdrijf ik een béétje) twee kansen: ten eerste nodig ik iedereen uit om eerlijk te zijn tegenover mij of andere mensen die reageren. Reageer met wat je écht van mij denkt, of wat je ergert aan mijn schrijfstijl, of wat je altijd al aan mij wilde vertellen. Desnoods stuur je mij een email als de rest van de wereld het niet zo nodig hoeft te weten. Ten tweede mag iedereen die hier komt, één vraag stellen waar ik eerlijk op moet antwoorden. Vraag alles wat je wilt, mij maakt het niet uit. Héél misschien zal ik besluiten om het naar je toe te mailen in plaats van hier te zetten, maar dat zou opzich al een prestatie zijn, want dan heb je één van de ‘beste’ vragen gesteld. Eerlijk zijn doe ik sowieso, of dat nu openbaar is of iets-minder-openbaar via een email.

Wil ik dat nog een keer doen. Eerlijkheid is voor mij nog steeds heel belangrijk. Sterker nog: soms zet ik eerlijkheid boven wat ik vertel door te zeggen “misschien ben ik wel onaardig, maar ik ben wel eerlijk”. Dat geeft wel aan hoe belangrijk ik eerlijkheid vind, en daarom wil ik het dus nog een keer doen. Dus in alle reacties die jij hieronder zet, zal ik alles accepteren wat je zegt (zolang je het redelijk houdt). En je mag één vraag stellen waar ik eerlijk op moet antwoorden. De uitdaging is natuurlijk om een vraag te stellen die ik niet hier beantwoord, maar antwoord geven zal ik sowieso.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Persoonlijk. Bookmark de permalink.

25 Reacties op Eerlijkheid #2

 1. Pauline zegt:

  Hoi Renze. Ik ben het met je eens dat eerlijk zijn heel belangrijk is. Zo kwets je niemand achteraf als je eerst een leugen hebt verteld. Ook kom je later niet in moeilijkheden omdat je je leugen niet meer zo goed weet. Met eerlijk zijn kun je ook mensen kwetsen alleen vergeven ze je eerder omdat je eerlijk bent en vergeven ze je het niet dan zijn het misschien geen belangrijke mensen van je die veel voor je betekenen. Ik heb er geen moeite mee om tegen jou te zeggen dat je geen doorsnee persoon bent. Wat is doorsnee want het is allemaal relatief. Ik geef om je omdat je bij de familie hoort maar juist ook omdat je zo’n eigen karakter hebt, eerlijk bent, recht voor zijn raap en toch ook sociaal. Je luistert altijd, dat zie ik, ben in elk gesprek geïnteresseerd en mijn favoriet ben je ook en dat heb ik al eens eerder gezegd omdat je net zo oud bent als onze Chris en wat zou ik trots zijn op zo’n kind als jij. Het maakt niet uit hoe iemand is of doet of eruit ziet als je maar ook ook stilstaat bij de mensen en dingen om je heen dan sta je goed in het leven. Heb ik nog even een vraag aan jou. Sta jij gelukkig in het leven en ben je tevreden met hoe je bent want als daar een positief antwoord op komt maak je mij weer meer gelukkig. 🙂

  • Renze zegt:

   Heel erg bedankt 🙂

   Ik ben zeker tevreden met hoe ik ben, gelukkig ben ik met mate, en als ik uit dit huis ben zal het weer een stuk meer worden 🙂

 2. shirley zegt:

  Hoe heten je katten knuffels?

 3. Esra zegt:

  Ik ben al eerlijk geweest via de mail!

  Maar nu dan de grote vraag. Wat is de clou?

  • Renze zegt:

   Dat iedereen dacht dat we een stelletje waren maar dat we dat niet waren.

  • Esra zegt:

   *zucht* Omg oké de clou is gewoon zo slecht dat wij hem allemaal wisten maar dachten dat het dat niet kon zijn. En dat ga jij dan geheim zitten houden :’)

   Je zin is trouwens krom maar ik vat het maar even op zoals ik denk dat je het bedoelt, want anders is iedereen ineens schizofreen.

  • Esra zegt:

   Zit ik nou in je spam? 😛

  • Renze zegt:

   Zat ja :p

   Jullie deden zo kleinerend dat ik het niet eens meer durfde te vertellen 🙁

   Volgens mij is mijn zin niet krom?

  • Esra zegt:

   Oh ja sorry ik had het eerste woord ff gemist 😛 (En zelfs met het eerste woord kun je ‘m nog krom opvatten…)

   Kleinerend? :O Dat was niet de bedoeling hoor (niet de mijne iig).

  • Renze zegt:

   Kleinerend is een beetje overdreven 😛 maar jullie deden al vanaf het begin alsof het niet grappig was, en dan ga ik het natuurlijk niet afmaken.

  • Esra zegt:

   Ja maar het was ook niet grappig 😛 En dat hoeft ook niet per we, maar op de een of andere manier dachten we dat er een clou was die wel grappig was…

  • Lauradenkt zegt:

   We deden helemaal niet kleinerend, je zei zelf dat het niet grappig zou zijn wanneer je de clou zelf zou vertellen 😉

  • Renze zegt:

   Dat was al nadat jullie hadden gezegd dat het niet grappig was!

  • Esra zegt:

   Waarom zeg je dan niet gewoon dat er geen clou is, of in ieder geval niet iets wat wij nog niet wisten 😛

  • Renze zegt:

   Dat eerste zou een leugen zijn, en rarara waar gaat deze blog over? 😛

  • Esra zegt:

   Daarom zeg ik dat tweede er ook bij en bovendien heb ik het niet over nu, maar over het moment dat wij daar aan tafel zaten.

   En of dit daadwerkelijk een clou is, daar valt ook nog over te discussiëren…

  • Renze zegt:

   Vertrouw je niet dat ik de waarheid spreek? :O

  • Esra zegt:

   Ik weet niet waar je dat nu ineens vandaan haalt?

  • Renze zegt:

   Ik las ‘de clou’ ipv ‘een clou’, foutje 😛

 4. Ik ben niet goed in het stellen van vragen…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *