Ik heb gefietst en toen gegeten…

Lauradenkt had een vraag:

Nu ben ik wel benieuwd hoeveel je dan precies eet.

Vandaag heb ik niet super ver gefietst, maar aangezien er een hoop heuvels inzaten, heb ik wel geprobeerd veel te eten. Ik heb ook maar gelijk bijgehouden hoeveel ik heb gedronken, want in sommig drinken zitten ook calorieën dus die tellen ook mee, en als ik eenmaal bezig ben, kan ik beter maar gelijk alles bijhouden.

Gegeten:
2,5 afgebakken broodjes met boter
1 mars
1 sultana
4 mueslirepen
6 droge zachte broodjes
1 grote friet met
1 tosti
1 kom soep

Gedronken:
3,2L water
0,5L gele aquarius
0,83L oranje AA
1L ranja

Aantal calorieën: ongeveer 4000
Aantal liter vocht: 5,5L

Eigenlijk wilde ik nog een mars, nog een droog zacht broodje en nog een mueslireep eten, maar dat is er niet van gekomen. En vandaag heb ik ‘maar’ 70km gefietst in plaats van 100 wat ik ook wel eens doe in de heuvels. Dus als het echt lang is en als ik alles eet wat ik wil eten, zit ik op ongeveer 5000 calorieën. En dan mag er ook nog een liter vocht bij, dus dat wordt dan 6,5L. En dat is best wel heel erg veel. Ik raad het je niet aan om het te proberen, want vooral dat drinken wordt een groooot probleem als je je niet inspant.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Wielrennen. Bookmark de permalink.

16 Reacties op Ik heb gefietst en toen gegeten…

 1. Daan zegt:

  Ranja, dat heb ik altijd een raar woord gevonden. Da’s toch gewoon aanlenglimonade? Ranja klinkt als een Russische prostituee. Niet als water met wat siroop. Is wel lekker overigens, Ranja. De drank dan. Niet de Russische prostituee.

  • Laura zegt:

   Ranja? Zo noemde mijn mama het ook altijd :S Ik ook nog steeds.

  • Laura zegt:

   En hoe weet jij hoe een Russische prostituee klinkt eigenlijk?

  • Krullevaar zegt:

   Hihi, ik zeg ook altijd ranja en nog nooit Russische-prostituee-associaties gehad 🙂 Maar dat is inderdaad wel veel drinken zeg! Moet je dan niet steeds plassen (excusez de onbeleefde vraag;))?

  • Renze zegt:

   @Daan: Ranja is de oostelijk-Nederlandse naam ervoor :p Aanlenglimonade klinkt zo alsof het kinderachtig is, dan vind ik ranja beter klinken. Vroeger noemde ik het altijd siroop, maar dat klopt niet, want het is niet puur
   En inderdaad, hoe weet jij hoe een Russische prostituee klinkt? :p

   @Krullevaar: valt mee vind ik, omdat je als het goed is heel veel ervan opneemt als je zorgt dat je ook mineralen binnenkrijgt (anders kan je niet zoveel opnemen en gaat al het vocht op een geven moment in één keer door je lichaam heen en dan is het dus zinloos om nog te drinken). En ja, wat is steeds? Op de fiets plas je als je kan: thuis als je de deur achter je sluit, net voordat je gaat fietsen, een keer tijdens een stop. Vind het nog wel meevallen.

 2. Sophie zegt:

  Het eten vind ik nog wel meevallen. 😛

  • Renze zegt:

   Kijk vooral naar de hoeveelheid calorieën, qua hoeveelheid in gram valt het inderdaad nog wel mee, maar er zitten overal veel calorieën in. Als je dat op een normale dag zou proberen te eten zou je op een gegeven moment absoluuuut geen honger meer hebben :p

 3. Laura zegt:

  Wow, dat is echt veel. Even denken wat ik vandaag heb gegeten:
  1 kom soep met twee boterhammen
  1 croissant
  2 brokjes chocola (wel gisteren het overige deel xD)
  1 koek
  3 dropfruit duo’s van RedBand (<3)
  En het vocht kom ik echt nooooooit van zijn leven aan. Niet eens in de buurt.

 4. Esra zegt:

  Ik vind het heel lastig om genoeg te eten bij lange inspanning. Als ik een toertocht ga schaatsen word ik altijd heel slap op het eind en volgens mij komt het daardoor 😛 Marsen enzo is een goeie, ga ik onthouden!

  • Renze zegt:

   Nee Mars is niet goed 😛 teveel vet. Beste is ontbijtkoek, maar dat moet je maag maar aan kunnen (mijne kan er niet zo heel goed tegen dus vermijd ik het tegenwoordig). Mueslirepen zijn wel echt goed, zit ook weinig vet in, veel calorieën én is niet zo groot (dus je hoeft niet 10 happen te nemen voordat je klaar bent, kan ik 3 á 4 niet eens grote happen).

  • Renze zegt:

   Alles met chocolade 😉 goede maat is minder dan 10 gram vet per 100 gram.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *